Tietojenkäsittelyn alkuaikoina monet asiantuntijat uskoivat, ettei kotitietokoneista koskaan tulisi suosittuja. Sinänsä viisaat asiantuntijat eivät yksinkertaisesti nähneet yhtään järkevää syytä, miksi yksityishenkilöt tarvitsisivat tietokoneen kotiinsa. Jo vuonna 2015 tutkimusyhtiö Forrester arvioi, että maailmassa on käytössä kaksi miljardia tietokonetta.

Tietokone on olennainen osa nykyaikaista elämää, sillä vietämme päivittäin useita tunteja sen ääressä.

Säästä arvokasta aikaasi

Jos oletamme varovaisesti, että kaikki nämä tietokoneet ovat käytössä kaksi tuntia päivässä, ihmiskunta käyttää tietokoneita 1 460 000 000 000 eli puolitoista biljoonaa tuntia vuodessa. Tämä on kumonnut perusteellisesti kaikki ennusteet tietokoneen hyödyttömyydestä yksityisessä kotikäytössä. Tuhlaamme kuitenkin myös paljon aikaa, koska emme aina tee asioita kaikkein tehokkaimmalla tavalla.

Voit esimerkiksi säästää aikaa antamalla ohjelman automaattisesti täydentää lauseita muutaman kirjaimen perusteella esimerkiksi kirjoittamalla ”osoi”, jolloin tietokone kirjoittaa koko osoitteesi automaattisesti. Voit myös säästää aikaa käyttämällä Windowsin monia fiksuja pikanäppäimiä tai antamalla selaimesi estää itsepintaisesti ilmestyvät evästeilmoitukset.

Monilla pienillä asioilla voi olla suuressa mittakaavassa paljon merkitystä kallisarvoiselle ajankäytölle. Jos kaikki tietokoneiden käyttäjät ympäri maailmaa voisivat säästää vain 15 minuuttia päivässä käyttämällä tietokonettaan älykkäämmin, säästöä kertyisi huikeat 500 miljoonaa tuntia vuodessa. Ajattele vain, mitä kaikkea hyvää ihmiskunta voisi tehdä tuolla ylimääräisellä ajalla.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".