Viikkoa paria pidempään tietokoneen kanssa työskennelleet tietävät jo tämän: sellaista ihmekonetta ei ole, joka ei jossain vaiheessa vikaantuisi tai oikuttelisi muuten. Pikakuvakkeiden kuvia ei ehkä yhtäkkiä tunnista, Windows Update ei löydä viimeisintä päivitystä tai tulostin ei suostu sylkäisemään enää ulos yhden yhtä valmista arkkia. Ajan mittaan voi käydä niinkin, ettei tietokone vain toimi aivan niin kuin pitäisi, mutta tarkkaa syytä ei onnistuta selvittämään itse ainakaan välittömästi.

Koneen pulmia voi toki yrittää korjata yksitellen – vaikkapa etsimällä sopivia kysymyksiä ja vastauksia KotiMikron kysymyspalstalta. Kaikesta harmista, hidastelusta ja hermojen menetyksestä voi kuitenkin yrittää päästä eroon yhdellä kertaa: KotiMikro tarjoaa lukijoilleen ohjelman nimeltä Windows Repair, joka osaa ratkoa monta pulmaa kerralla niin, että aikaa ja hermoja säästyy rutkasti.

Artikkelissa esitellään kaksi erilaista tapaa käyttää korjausohjelmaa. Toinen niistä on nopeampi, ja akuutin ongelman ratkaisemista voi kokeilla napsauttelemalla pari kertaa ja valitsemalla yhden kuvakkeen.

Perusteellisempi tapa on monivaiheisempi, joten sitä voi kokeilla, ellei suoraviivaisempi menetelmä tuottanut tulosta.

Valitusta keinosta riippumatta suosittelemme laatimaan Windowsin palautuspisteen ennen korjausten kokeilemista, ja ohjelman ehdottamaa varmuuskopiointia kannattaa myös käyttää omien tiedostojen turvaamiseen.

Tätä linkkiä napsauttamalla selviää, kuinka saat laadittua Windowsiin palautuspisteen, jotta muutokset voi tarvittaessa perua: www.kotimikro.fi/palautus

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".