Jos tietokoneen ostaja haluaa saada rahoilleen mahdollisimman paljon vastinetta, emme yleensä suosittele ostamaan uusinta ja nopeinta teknologiaa edustavia laitteita, koska niiden hinnoissa on yleensä ilmaa. Mutta entä jos hinnalla ei olisi lainkaan väliä ja ostoslistalla olisi yksinkertaisesti parhaista mahdollisista komponenteista rakennettu tietokone?

Se näyttäisi luultavasti jotakuinkin samalta kuin tietokonevalmistaja MSI:n MEG Aegis Ti5. Luettelo tämän tietokoneen teknisistä ominaisuuksista on kuin tulevaisuuden tietokonekatalogista. Esimerkiksi prosessori on Intelin 12. sukupolven Core i9 -siru, kaapeliverkko siirtää tavanomaisen 1 gigabitin sijaan 2,5 gigabittiä sekunnissa, ja langaton verkko on upouuden Wi-Fi 6E -standardin mukainen.

Myös näytönohjain on omaa luokkaansa. Nvidian GeForce RTX 3090 maksaa jo yksinään noin kolmanneksen tietokoneen hinnasta. Kun veimme sen laskentatehon äärirajoille, osa graafisista testeistämme vain välkähti näytöllä. Tietokoneeseen liitetty näyttö ei pysynyt kuvavirran mukana. Erään testimme aikana näytönohjain ylsi kuvataajuudeltaan (fps) yli 700 kuvaan sekunnissa.

Nopein kaikissa kategorioissa

MEG Aegis Ti5 oli kaikissa testikategorioissa nopein testaamamme tietokone. Näytönohjain pääsi PassMark PerformanceTest -testiohjelmamme maailmanlaajuisen testihistorian nopeimpaan kahteen prosenttiin. Prosessori ja sisäinen SSD-levy olivat kaikkien aikojen nopeimman prosentin joukossa. Nopeat osat huomasi heti, kun käytimme tietokonetta uusimpien pelien pelaamiseen Windows 11 -alustalla.

Tehokas suorituskyky näkyi selvästi vaativissa peleissä, joita pystyi pelaamaan korkeimmalla resoluutiolla ja kaikki graafiset yksityiskohdat käytössä. Pelien lisäksi myös tavallisessa Windows-työskentelyssä oli valtava ero. Verkkosivut avautuivat Google Chromessa yllättävän paljon nopeammin. Latautumisnopeuden voisi luulla johtuvan lähinnä internetyhteydestä, mutta kun vertasimme sitä normaalisti käyttämiemme työkoneiden kuluttamaan aikaan, MEG Aegis Ti5 avasi eri uutismedioiden sisällöltään raskaat etusivut huomattavasti nopeammin. Uuden Call of Duty Vanguard -ammuntapelin kanssa näytönohjain alkoi paiskia töitä oikein toden teolla – ja sen kyllä huomasi äänestä!

Tietokoneen puhaltimista lähtevä ääni muistutti kuin huoneen sisällä puhaltavaa tuulta, ja meidän täytyi laittaa kuulokkeet korville, jotta pystyimme keskittymään pelin näyttäviin kohtauksiin toisesta maailmansodasta. MEG Aegis Ti5:n hintalappu voi karkottaa useimmat uudesta tietokoneesta haaveilevat, mutta jos viime vuosikymmenten kehityksestä jotakin on opittu, niin se, että tämän päivän supertekniikkaa myydään tulevaisuudessa tietokonekaupan tarjoushyllyllä. Odotamme sitä jo innolla.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".