Jos olet viimeksi kuluneen vuoden aikana lukenut lehtiä tai selannut uutisia verkossa edes jotakuinkin säännöllisesti, olet varmasti törmännyt ChatGPT-ilmiöön. Chatbotiin, josta kaikki puhuvat ja josta olemme kertoneet yksityiskohtaisesti myös tässä lehdessä ja verkkosivuillamme. ChatGPT ei kuitenkaan ole ainoa työkalu, joka tekee elämästä helpompaa ja hauskempaa tekoälyn avulla.

Yhä useammat ja useammat palvelut ja työkalut käyttävät tekoälyä sellaisten tehtävien ratkaisemiseen, jotka aiemmin vaativat aikaa, taitoja ja erillisiä laitteita. Esimerkiksi vieraskielistä tekstiä voi kääntää DeepL-työkalulla, joka hyödyntää tehtävään koneoppimista. Tuloksena on kieltä, joka ei ole kaukana luonnollisesta. Soundraw puolestaa luo pieniä musiikkikappaleita sille annettujen kriteerien perusteella. Palvelussa voi itse valita tyylilajin, soittimet ja sen, millainen tunnelma kappaleessa pitäisi olla. Toiveena voi olla esimerkiksi iloinen, pelottava, äänekäs tai klassinen luomus. Kappaletta voi myöhemmin säätää ja muokata itse.

Lopuksi sen voi ladata omalle tietokoneelle ja käyttää vaikkapa kotivideoissa tai podcastissa. Tätä artikkelia varten valitsimme viisi hyödyllistä ja mielenkiintoista työkalua. Niitä kaikkia yhdistää se, että ne käyttävät tavalla tai toisella tekoälyä uuden ja ainutlaatuisen sisällön luomiseen.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".