Minitietokoneet ovat tietokoneiden mielenkiintoinen alaluokka. Tämän testin neljä minitietokonetta eivät ole perinteisessä mielessä kannettavia tietokoneita, mutta ne ovat niin pienikokoisia, että ne voidaan helposti laittaa laukkuun ja ottaa mukaan.

Samalla niillä on monia yhteisiä piirteitä pöytätietokoneiden kanssa, kuten esimerkiksi hyvät liitäntämahdollisuudet. Useimpia minitietokoneita on lisäksi helppo päivittää.

Kaikki testilaitteet on muotoiltu niin käytännöllisesti, että ne saa pois tieltä kotitoimistossa. Omaan kastiin kuuluva Rasp­berry Pi 400 on jo valmiiksi kätketty pieneen näppäimistöön, ja kolme muuta laitetta voidaan ripustaa näytön taakse VESA-kiinnityksen avulla, joka on universaali näytön kiinnitysstandardi. Näin ollen tietokone ei vie tilaa kirjoituspöydällä, eikä pöydän alla.

Kutakin minitietokonetta käytettiin ensisijaisena työkoneena vähintään viikon ajan, ja laitteet tuntuivat vain harvoin rajallisilta verrattuna normaalisti käytettäviin kannettaviin tietokoneisiin tai pöytäkoneisiin. Jos ei toista tai muokkaa 4K-tarkkuuden videoita, minitietokone täyttää todennäköisesti käyttäjän kaikki tarpeet.

Minitietokoneet soveltuvat kokonsa puolesta käytettäväksi myös hieman vaihtoehtoisesti. Ne mahtuvat esimerkiksi tv-tasoon tai tv:n taakse, jolloin niitä voi käyttää mediakeskuksena, ja niiden sisältämiä videoita ja kuvia voi katsoa isolta tv-ruudulta. Tässä yhteydessä on vielä eduksi, että kaikki neljä minikonetta ovat melko hiljaisia.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".