Windowsin sisäänrakennettu tuki on parantunut paljon ja saa meiltä nykyään lämpimät suositukset. Ymmärrän täysin, jos et ole edes huomannut, että Windowsissa on tukitoiminto. Se voi johtua kahdesta syystä: joko et ole koskaan tarvinnut sitä tai sitten olet sitä kokeiltuasi pettynyt niin paljon, että olet halunnut unohtaa kokemuksesi. Jälkimmäinen vaihtoehto ei ole lainkaan epätodennäköinen, sillä perinteisesti Windowstuki on ollut kovin heikkoa. Käyttäjä ei ole voinut olla varma, onko siitä enemmän haittaa vai hyötyä.

Niukkaa apua

Silläkin uhalla, että vaikutan valittajalta, kerron lyhyesti, millaisia kokemuksia minulla itselläni on Windows Helpistä muutaman vuoden takaa. Päädyin aika ajoin napsauttamaan Windowsin asetuksissa olevia erilaisia linkkejä ohjeisiin. Toivoin joka kerta hartaasti, että tällä kertaa linkistä avautuisi jotakin, mistä todella olisi hyötyä. Joka kerta linkistä aukesi vain Microsoftin ohjesivusto ja tietysti Edge- selaimessa. Yhdeksän kertaa kymmenestä sivusto oli englanninkielinen ja ohjetekstit niin onnettomia, ettei niistä ollut minulle mitään apua.

Välillä linkki Windowsista verkkosivustolle ei edes toiminut, ja apua kaivatessani päädyin tuijottamaan vain virheilmoitusta. Kuulostaako tutulta? Siinä tapauksessa lienet kokeillut ohjetoimintoa, jota onneksi on nyt uudistettu.

Tuore myönteinen kokemus

Microsoft on lisännyt uuden aputyökalunsa sekä Windows 10:een että 11:een. Työkalun nimi on nyt Tukipyyntö, ja se on aivan erilainen kuin edeltäjänsä. Ensinnäkin työkalu yrittää ratkaista ongelmasi suoraan Windowsissa, ja vain joissain tapauksissa sinut ohjataan selaimeen ja verkkoon. Toisekseen työkalu sisältää ohjelmia, jotka voivat auttaa Windowsin virhetilojen korjaamisessa. Näihin kuuluu muun muassa eräänlainen vianmääritysvelho, joka todella toimii. Kolmanneksi työkalu toimii sujuvalla suomen kielellä.

Tukipyyntö toimii periaatteessa samalla tavalla riippumatta siitä, käytätkö Windows 10:tä vai 11:tä. Työkalun tarjoamat hyödylliset vinkit vaihtelevat toki käyttämäsi järjestelmän ja tietokoneen muiden ominaisuuksien mukaan. Esittelemme työkalun toimintaa seuraavilla sivuilla.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".