Saksalainen Paderborn tunnetaan tuomiokirkostaan, sementtiteollisuudestaan ja jalkapallojoukkueestaan, joka on kaupungin pienestä koosta (noin 150 000 asukasta) huolimatta pelannut ajoittain Saksan jalkapallon pääsarjassa. Kaupungin ehkä merkittävin nähtävyys on kuitenkin maailman suurin ja monien mielestä myös paras tietokone- ja teknologiamuseo.

Museo on rakennettu tietokonevalmistaja Nixdorfin kotipaikkakunnalle. Yritys oli vuosikymmenten ajan yksi Euroopan johtavista yrityksissä ja talousjärjestelmissä käytettävien tietokoneiden valmistajista. Sen perustajalla oli sekä idea että rahat museon perustamiseksi, mutta hän ei ehtinyt käynnistää projektia ennen kuolemaansa vuonna 1986. Muut jatkoivat työtä, ja silloinen liittokansleri Helmut Kohl avasi Heinz Nixdorf Museums- Forumin vuonna 1996. Noin 18 000 neliömetrin näyttelyssä käy vuosittain yli 100 000 teknologiasta kiinnostunutta vierasta eri puolilta maailmaa.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".