Tätä artikkelia taustoittaessani menin Gigantin verkkosivuille tutustumaan heidän kannettavien tietokoneiden valikoimaansa. Tarjolla oli peräti 301 tietokonetta, jotka kaikki ovat juuri nyt myynnissä. Valikoiman laajuus on täysin käsittämätön. Kuvittele, että edessäsi on hylly, jossa on yli 300 tietokonetta, joista valita.

Tuntuu kuin seikkailisi viidakossa. Hämmennystä lisää myös se, että monien tietokoneiden välillä ei näytä olevan juurikaan eroa hintaa ja monia teknisiä termejä lukuunottamatta. Käytetyt termitkin voivat olla erittäin vaikeita ymmärtää. Mitä eroa on Intel i5:n ja i7:n välillä? Entä mitä tarkoittaa se, että prosessori on 10. tai 11. sukupolven suoritin, ja vaikuttaako se jotenkin virrankulutukseen tai koneen suorituskykyyn?

Kun ystävät ja perheenjäsenet kysyvät minulta neuvoa uuden tietokoneen hankintaan, vastaan aina kysymykseen kysymyksellä: ”Mihin käyttötarkoitukseen tarvitset tietokonetta?”

Mitä tarvitset oikeasti?

Tietokoneen valinta riippuu täysin käyttötarpeistasi. Editoitko videoita? Kaipaatko pitkää akunkestoa? Tarvitsetko mukana kuljetettavan tietokoneen? Kirjoitatko paljon? Aiotko katsoa koneella elokuvia ja sarjoja? Tietokoneen käyttötarkoitus on ratkaisevassa roolissa, kun päätetään millainen malli ostetaan.

Siksi olemme jakaneet tämän osto-oppaan eri skenaarioihin, jotka toivottavasti pätevät sinuun -– etsitpä sitten edullista tietokonetta sähköpostia ja Netflixiä varten, sellaista joka ei saisi maksaa yli 400 euroa tai halusitpa hankkia tietokoneen, joka selviytyy mistä tahansa tehtävästä ja joka toivottavasti kestää monta vuotta.

Kun luet lisää näistä skenaarioista ja tutustut eri tarpeet täyttäviin tietokoneisiin, saat toivottavasti paremman käsityksen siitä, mitä sinun on otettava huomioon omaa konetta ostaessasi.

Tie viidakosta ulos

Gigantin loputon tietokonemallien valikoima on yhtäkkiä paljon ymmärrettävämpi, kun osaat kysyä oikeita kysymyksiä ja vastata niihin. Lisäksi osto-oppaamme on apunasi ostopuuhissa, sillä autamme sinua ymmärtämään teknisiä käsitteitä ja yksityiskohtia.

Olipa kyse sitten prosessorista, näytönohjaimesta, käyttöjärjestelmästä, ram-muistista tai näytön tyypistä, löydät selityksen kaikille näille tästä oppaasta. Oppaan ohjeilla voit nopeasti karsia pois koko joukon tietokoneita, jotka eivät vastaa tarpeitasi eivätkä siksi enää ole kiinnostavia. Sadat tietokoneet rajautuvat yhtäkkiä muutamaan, jolloin valitsemisesta tulee paljon helpompaa.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".