Tietokoneelle tallentuu Windowsin käynnistämisen ja tietokoneen sulkemisen välisenä aikana monenlaisia yksityisiä tietoja. Lähes kaikki, mitä teet tietokoneellasi, kirjataan ja tallennetaan koneellesi tai verkkoon tavalla tai toisella. Tarkoituksena on saada Windows ja selain käynnistymään ja toimimaan nopeammin, jotta käytön jatkaminen olisi helpompaa, kun seuraavan kerran istut tietokoneen ääreen.

Tietokoneen suorittama kirjanpito voi ensi ajattelemalla vaikuttaa kätevältä. Kirjatut tiedot ovat kuitenkin usein yksityisiä, ja koska ne on tallennettu tietokoneellesi, muillakin on niihin helppo pääsy. Jos yksityiset tiedot joutuvat vääriin käsiin, asiasta voi kehkeytyä varsinainen katastrofi. Lievimmilläänkin seurauksena on epämiellyttävä tunne, kun joku muu voi seurata jokaista liikettäsi, lukea asiakirjojasi ja katsella valokuviasi – olipa kyseessä rikollinen tai perheenjäsen. Siksi suosittelemme PrivaZer-ohjelmaa, joka poistaa tietokoneelle jättämäsi jäljet.

Monia yksityisiä tietoja

Yksityisyyden turvaaminen verkossa ei nimittäin riitä. Myös Windowsissa kannattaa olla varuillaan, ja siinä PrivaZer on suureksi avuksi. Ohjelman avulla kaikki jäljet sinusta ja yksityisistä tiedoistasi voidaan poistaa tietokoneelta, eikä kyse ole mistään pienestä mittakaavasta. Historiatiedoissa on esimerkiksi poistettujen kuvien pienoisversioita, luettelo tietokoneeseen liitetyistä laitteista, tietoa siitä, mitä asiakirjoja olet lukenut tai työstänyt, mitä asiakirjat sisältävät ja millä verkkosivustoilla olet vieraillut.

Nämä ovat vain pieni osa niistä monista tietokoneelle tallennetuista yksityisistä tiedoista, jotka voi poistaa kokonaan PrivaZerilla. Resurssienhallinta näyttää esimerkiksi, mitä kansioita yleensä käytät, joten ulkopuolisen on helppo selvittää, mistä tärkeitä tiedostoja kannattaa etsiä. Vaikka olisit piilottanut Word-asiakirjat tietokoneellesi huolellisesti, niitä ei ole vaikea löytää. Myös esimerkiksi henkilötunnuksia sisältävät yksityiset asiakirjat tallennetaan ja näytetään viimeksi käytettyjen asiakirjojen luettelossa, jota kuka tahansa tietokonetta käyttävä voi helposti tarkastella.

Selainhistorian saa jo muutamalla napsautuksella paljastamaan, millä verkkosivustoilla olet vieraillut. Jos olet syöttänyt selaimeen osoitteesi tai puhelinnumerosi, tiedot on ehkä tallennettu myös paikallisesti tietokoneelle. Jos kadotat tietokoneesi, jaat sen muiden kanssa tai käytät julkista tietokonetta esimerkiksi kirjastossa, henkilökohtaiset tiedot voivat helposti joutua muiden käsiin. Jos rikollinen saa tietokoneesi haltuunsa, hän voi vaivatta löytää henkilötunnuksesi tai maksutietosi ja joko varastaa suoraan pankkitililtäsi tai käyttää henkilöllisyyttäsi muuhun rikolliseen toimintaan.

Toisinaan salaiset tiedot ovat tietokoneella paremmin suojattuina, mutta se ei tarkoita, että ne olisivat turvassa. Oikeilla työkaluilla hakkerit voivat päästä käsiksi niihinkin. PrivaZer poistaa kaiken – jopa hyvin piilotetut jäljet.

Kaikki jäljet pois

PrivaZer varmistaa, ettei kukaan saa tietoja käsiinsä luvatta, olipa kyse syvällä järjestelmässä olevista poistettujen valokuvien piilotetuista pikkukuvista tai ei niin hyvin piilossa olevasta viimeksi käytettyjen asiakirjojen luettelosta. Ohjelma ikään kuin tekee sinusta näkymättömän tietokoneella. Muutamalla hiiren napsautuksella voit antaa PrivaZerin suorittaa koko käyttöjärjestelmän skannauksen ja poistaa kaiken – aina aiempien ohjelmien jäljistä ja poistetuista tiedostoista Windowsin paljastaviin väliaikaistiedostoihin ja tietokoneen selainhistoriaan saakka.

Lisäksi PrivaZerissa on kätevä toiminto, joka poistaa tiedostot kokonaan korvaamalla ne satunnaisilla, merkityksettömillä tiedoilla. Tämä varmistaa, ettei tiedostoja voi koskaan palauttaa – ei edes tarkoitukseen kehitetyllä ohjelmistolla. PrivaZer poistaa kaikki tietokoneella tapahtuneen toiminnan jäljet, eikä se edes maksa mitään. Sinun pitää vain ladata ohjelma Etunurkasta ja asentaa se, niin voit olla rauhallisin mielin, koska et enää jätä jälkiä tietokoneellesi.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".