11/1-2023

LastPass on joutunut useiden vakavien hakkerihyökkäysten kohteeksi, joissa käyttäjien tietoja on varastettu. Harkitse siksi toisen salasanaohjelman, esimerkiksi selaimeen sisältyvön ohjelman, käyttöä.

Lue myös:

LastPassin tietoturvaloukkaus pahempi kuin ensin luultiin

Kehnoja salasanoja tulee helposti käytettyä, koska vahvat salasanat ovat vaikeita rakentaa.

Vahvoja salasanoja pitäisi kuitenkin käyttää kaikissa palveluissa, sillä kehno salasana on helppo arvata ja rikolliset selvittävät sen salamananopeasti salasanojen murtamiseen käytettyjen ohjelmien avulla.

Salasanojen muistamisessa kannattaa käyttää salasanaohjelmaa, joka muistaa salasanat puolestasi, kunhan itse muistat ohjelman salasanan.

Selaimen laajennuksena toimiva LastPass käyttää tallennettujen tietojen suojaamiseen vahvaa salausta. LastPassin pääsalasanasi takana pysyvät tallessa kaikkien verkkopalveluiden käyttäjätunnukset ja salasanat – sinun tarvitsee siis muistaa vain yksi, LastPassin salasana.

LastPassin avulla voi käyttää mahdollisimman vahvoja salasanoja, jotka ovat pitkiä, kryptisiä ja mahdottomia muistaa. Eikä vahvojen salasanojen luomisella tarvitse vaivata päätään, sillä LastPass luo vahvat salasanat puolestasi tiettyjen sääntöjen mukaan.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".