Jos joistakin ohjelmista on käytössä vanhentunut versio, PatchMyPC lataa uudemman version ja asentaa sen vanhan version tilalle.

Vanhentuneet ohjelmat voivat olla tietoturvariski. Toisin kuin Windows-järjestelmä, kaikki kolmannen osapuolen ohjelmat eivät päivitä itseään automaattisesti tai ilmoita päivitystarpeesta. Patch My PC huolehtii käyttäjää vaivaamatta, että ohjelmat ovat ajan tasalla. Ohjelma tarkistaa tietokoneen ja näyttää luettelon asennetuista ohjelmista. Luettelossa on merkitty punaisella päivitystä kaipaavat ohjelmat. 

 Päivitys tapahtuu huomaamatta taustalla. Voit myös ajastaa Patch My PC:n päivittämään ohjelmat tietyin väliajoin.

HUOM: Toisin kuin ohjelmasta on aiemmassa artikkelissa kerrottu, ohjelma ei asennu tietokoneelle, vaan se on ns. siirrettävä ohjelma, joka käynnistetään suoraan tallennuskansiostaan.

Koska ohjelma ei tee Windowsin rekisteriin mitään merkintöjä, sen voi myös poistaa siirtämällä ohjelmatiedoston roskakoriin.

Tärkeää – lue tämä ensin:

Ohjelma ei tue läheskään kaikkia suomenkielisiä ohjelmia, vaan saattaa päivittäessä muuttaa ne englanninkielisiksi. Ainoa keino estää suomenkielisen version vaihtuminen englanniksi on ottaa automaattipäivitys pois ohjelmalta napsauttamalla ohjelmaa kakkospainikkeella Apps-luettelossa ja valitsemalla Disable scanning for this app tai Disable auto updating for this app.

Valmistaja pyrkii lisäämään kieliä eri kieliversioita varten tuleviin päivityksiin, mutta tällä hetkellä monikielituki on vasta muutamalle ohjelmalle. Luettelon saa esiin, kun valitsee Options ja napsauttaa tekstiä keskisarakkeen otsikon Application Languages alla.

Mutta tämäkin tuki on tällä hetkellä varmuudella vain kielille, jotka ovat Application languages -kohdan valikossa.

Onko ihan jokainen ohjelma päivitetty?

Tietokoneen kaikki ohjelmat täytyy pitää koko ajan päivitettyinä, sillä vanhentunut ohjelma on ilmiselvä tietoturvariski. Tarkista siis kaikki ohjelmat ja tuki tietokoneen mahdolliset tietoturva-aukot Patch My PC -päivitysohjelmalla.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".