Tietoturva on tärkeintä tietokoneesi kannalta, sillä monet uhat voivat vahingoittaa tietokonettasi ja pahimmassa tapauksessa myös lompakkoasi. Monille meistä tietokoneen turvaaminen päästä varpaisiin voi kuitenkin tuntua hankalalta, etenkin jos olet juuri ostanut uuden tietokoneen, jota haluat päästä käyttämään.

Tietokoneen suojaamiseen ei kuitenkaan tarvitse investoida kovin paljon aikaa, sillä se onnistuu muutamassa minuutissa. Mittasimme aikaa, ja jos noudatat suosituksiamme, voit saada käytännössä täysin turvallisen tietokoneen noin kymmenessä minuutissa.

Windowsin sisäänrakennettujen tietoturvatoimintojen ja Etunurkasta löytyvien hyödyllisten ohjelmien avulla onnistuimme suojaamaan tietokoneen täydellisesti 9 minuutissa ja 51 sekunnissa. Suuri osa suojauksesta tapahtuu nimittäin automaattisesti, joten sinun tarvitsee vain asentaa ohjelmat ja laittaa valintamerkit oikeisiin kohtiin.

Kuusi tärkeää kohtaa

Kaiken kaikkiaan teet kuusi suojaustoimenpidettä, jotka sisältävät kaiken Windowsin palomuurin käynnistämisestä kiristysohjelmatyökalun asentamiseen. Jos olet jo suojannut itseäsi asiantuntijan suosituksella – kuten esimerkiksi virustorjuntaohjelman asentamisella – voit ohittaa tämän vaiheen ja tietokoneesi pysyy suojattuna entistäkin nopeammin. Kaikki tarvittavat ohjelmat ovat nopeita asentaa ja löytyvät Etunurkasta.

Joissakin tapauksissa vaaditaan ohjelmien käyttäjäksi rekisteröityminen, mutta se on tehty nopeasti. Voit tietysti turvata itsesi suorittamalla työkalut myöhemmin uudelleen esimerkiksi skannaamalla tietokoneesi mahdollisten uhkien varalta. Kun olet käyttänyt kymmenen minuuttia valittujen ohjelmien asentamiseen ja oikeiden ominaisuuksien aktivoimiseen Windowsissa, pääset nauttimaan turvallisesta tietokoneesta.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".