Verkkosivustot, erilaiset palvelut, internetoperaattorit ja muut yritykset keräävät meistä monenlaisia digitaalisia tietoja. Näitä voivat olla tiedot nettiselailuun käytetystä laitteistosta tai se, missä päin maailmaa olemme tietokoneemme uniikin IPosoitteen perusteella. VPN tekee verkossa surffailijasta käytännössä katsoen näkymättömän.

Se piilottaa tietokoneen maantieteellisen sijainnin, joten verkkosivustojen ja verkkopalvelujen taustalla olevat yritykset eivät saa tietää, missä käyttäjä on. Tästä on monenlaista etua: voihan tunne mahdollisista seuraajista olla epämukava, ja voivathan rikolliset pahoine aikeineen hyödyntää sijaintitietoja. Jos hakkerit pääsevät verkkoon jätetyille jäljille, salasanat, maksutiedot ja muut arkaluonteiset tiedot voivat helposti joutua vääriin käsiin. Sellaiselta voi onneksi suojautua uuden maksuttoman VPN-selainlaajennuksen avulla.

Ilmainen VPN-laajennus

VPN-yhteyden käyttäminen on yleensä maksullista, mutta myös ilmaisia ratkaisuja on saatavilla. Joidenkin ilmaisten VPN-työkalujen käyttö on sangen monimutkaista, ja ne täytyy ladata ja asentaa ohjelmana tietokoneelle. Ilmaisessa CyberGhost VPN Free Proxy -laajennuksessa ei sen sijaan ole mitään vaikeaa tai vaivalloista. Laajennus on saatavilla sekä Google Chromeen että Firefoxiin, ja se on erittäin helppokäyttöinen. Ensinnäkään sen käyttäminen ei edellytä rekisteröitymistä, sillä se vain ladataan selaimeen laajennuksena. Lisäksi asentaminen vie vain hetken, eikä käyttäjän tarvitse kuin valita luettelosta se maa, jossa haluaa teeskennellä olevansa.

Sitten vain yksi napsautus ja valmista tuli. CyberGhostin ilmainen VPN-palvelin varmistaa, että sivustojen ja käyttäjän välinen yhteys on salattu. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että internetoperaattorit, viranomaiset ja muut toimijat eivät voi saada selville, kuka olet, mitä laitteita käytät ja mistä käsin käytät internetiä. Voit siis surffailla verkossa varmana siitä, ettei kukaan varasta tietojasi.

Suojaa arkaluonteiset tiedot

VPN-yhteyden ansiosta toimintaa verkossa ja selaimen käyttöä ei tallenneta niin, että ne voitaisiin helposti yhdistää käyttäjään. Tämä vaikeuttaa verkkorikollisten pääsyä käsiksi selaimeen syötettyihin arkaluonteisiin tietoihin. Lisäksi julkisia Wi-Fiverkkoja esimerkiksi lentokentillä voi käyttää rauhallisin mielin, koska muut verkossa olijat eivät pysty vakoilemaan tekemisiä.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".