Uuden tietokoneviruksen luominen on uskomattoman helppoa. Tehtävään on olemassa jopa valmiita ohjelmia, joiden avulla hämäräperäiset tyypit voivat helposti luoda uusia viruksia ja kurjistaa sillä tavoin meidän tavallisten ja lainkuuliaisten tietokoneen käyttäjien elämää.

Ei siis ihme, että internetin syövereistä löytyy nykyään yli miljardi haittaohjelmaa. Virustorjuntaohjelmien valmistajat pitävät onneksi tietoturvapakettinsa hyvin ajan tasalla, ja ohjelmat pystyvät siksi käsittelemään jopa kaikkein uusimpia Windows-tietokoneisiin kohdistuvia uhkia. Testasimme kuusi käytetyintä virustorjuntaohjelmaa yhdessä riippumattoman saksalaisen AV-Test-tietoturvayrityksen kanssa. Testissä selvisi, että jotkin tietoturvaratkaisut estävät aivan kaikki uhat, joille ne altistuvat.

Testivoittaja ei silti välttämättä ole kaikille paras ratkaisu. Voihan muissa tietoturvapaketeissa olla itseä kiinnostavia ominaisuuksia, esimerkiksi identiteettisuojaus tai VPN, joka muodostaa suojatun yhteyden internetiin. Joissakin ohjelmissa voi säästää kustannuksissa karsimalla toimintoja tai valitsemalla vain muutamalle laitteelle rajoitetun ratkaisun. Eihän kaikilla ole tarvetta suojata viittä tietokonetta, puhelinta ja tablettia kymmeniä euroja maksavalla paketilla. Tämän kerran parhaat virustorjuntaohjelmat ovat pärjänneet parhaiten myös parilla viime kerralla, kun olemme testanneet tämäntyyppisiä ohjelmia.

Jos tietokoneellasi on yksi niistä ja olet tyytyväinen siihen, vaihtamiseen ei juuri nyt ole aihetta.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".