Maailmaa ilman Googlen hakukonetta on vaikea kuvitella. Se ei vain ole mahdollista. Googlettaminen on jo pitkään ollut sanakirjoissa, ja monet tekevät sitä useita kertoja päivässä joko tietokoneella, puhelimella tai kaiuttimeen asennetun digitaalisen avustajan välityksellä.

Google on nykyään paljon enemmän kuin yksinkertainen hakukone, jolla voi etsiä reseptejä, faktoja ja vastauksia elämän pieniin ja suuriin kysymyksiin. Hakukoneessa on myös monia muita toimintoja, kuten laskin, pelejä, sääennuste ja jopa värivalitsin. Monet toiminnoista ovat piilossa, joten niitä ei löydä, jos niiden olemassaolosta ei tiedä. Tässä artikkelissa esittelemme kiinnostavimmat Googlen hakukoneeseen piilotetut toiminnot.

Lisäksi olemme koonneet vinkkejä entistä tarkempiin Google-hakuihin, jotta etsityt tiedot löytyisivät nopeasti ja helposti.

Avaimet kaiken löytämiseen

Seuraavilla sivuilla opetamme esimerkiksi käyttämään Googlen edistyksellistä kuvahakua, jossa etsittävien kuvien koon voi valita tarkalleen. Tämä on kätevää, jos kuvat on tarkoitus tulostaa ja niiden on siksi oltava isoja ja laadukkaita. Hakukoneessa voi etsiä myös jotakin tiettyä tiedostomuotoa, esimerkiksi PNG-, JPG- tai GIF-tiedostoa tai kuvia, joissa toistuvat jotkin tietyt värit.

Näytämme myös, miten Googlea voi käyttää apuna sellaisten verkkosivustojen löytämisessä, jotka eivät enää ole saatavilla ja joita ei voi avata normaalisti – joko siksi, että niitä ei enää ole ollenkaan olemassa tai siksi, että ne ovat offline- tilassa ja poistettu syystä tai toisesta käytöstä. Artikkelissa on yhteensä 20 vinkkiä ja niksiä, joista on toivottavasti sekä hyötyä että huvia tietokoneella googletellessa.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".