Elämää ilman Google Maps -karttapalvelua on vaikea edes kuvitella. Kun otan uutta älypuhelinta käyttöön, lataan sovelluskaupasta ensimmäiseksi Google Mapsin. Se ei ole pelkästään erinomainen navigointityökalu, vaan tietojen runsaudensarvi, joka auttaa minua päivittäin. Mistä muuten tietäisin vieraassa kaupungissa, missä on lähin kahvila, paras pizzeria tai postitoimisto?

Ensisijaisesti Google Maps on kuitenkin erinomainen tien näyttäjä ja lähes välttämätön kumppani, liikuitpa sitten autolla, pyörällä tai kävellen. GPS suoriutuu tehtävästä yleensä maanteillä, mutta se on Google Mapsia kalliimpi eikä tee muuta kuin näyttää reitit. Google Maps on sitä vastoin ilmainen sekä puhelimella että tietokoneella käytettynä, ja se auttaa löytämään myös muun muassa julkisen liikenteen reitit ja aikataulut. Google Maps -palvelua on helppo käyttää, ja sovellusta päivitetään jatkuvasti uusilla toiminnoilla.

Oikea reitti säästää rahaa

Google on viime vuosina lisännyt Google Mapsiin monia hyödyllisiä toimintoja, jotka ennen kaikkea helpottavat reittien löytämistä. Esimerkiksi jalankulkijoille tarkoitettu Live View -työkalu lisää kaduille ja teille nuolia ja kertoo, kuinka monta metriä seuraavaan käännöksen on jäljellä ja minkä niminen seuraava katu on. Jos ystäväsi joutuu tungoksessa hukkaan, voitte jakaa sijaintinne keskenänne ja varmistaa, että saatte puhelimeen ilmoituksen, kun olette lähellä toisianne.

Sovelluspäivitykset ja uudet toiminnot eivät paranna ainoastaan navigointia, vaan säästävät myös selvää rahaa. Google Mapsin avulla voi nimittäin valita vähiten polttoainetta kuluttavan reitin. Useimmat Google Mapsin uusimmista toiminnoista toimivat vain iPhone- ja Android-puhelinten sovelluksissa.

Karttapalvelua voi silti käyttää myös tietokoneella. Esimerkiksi reitin suunnittelu pidempää matkaa varten hoituu tietokoneella kätevästi. Sen jälkeen reitin voi lähettää matkapuhelimeen – ja ei kun matkaan. Google Mapsin uudet toiminnot tulevat automaattisesti tarjolle sovelluksen päivityksen yht

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".