On hassua, miten ihanteellinen ratkaisu samaan ongelmaan muuttuu ajan myötä. Otetaan esimerkiksi pulma, joka liittyy suurten tiedostojen siirtämiseen tietokoneelta toiselle. Se on ollut ongelma jo vuosikymmeniä. Alkuaikoina – ennen internetiä – tiedostoja siirrettiin levykkeillä tai cdja dvd-levyillä. Myöhemmin käytettiin monimutkaisempaa ratkaisua eli ftp-palvelimia, joita käytettiin linkkinä tietokoneiden välisissä siirroissa.

Siirtämiseen käytettiin erityisohjelmia, jotka olivat usein hyvin monimutkaisia. Ftp-palvelimet olivat yleinen ratkaisu pitkälle tälle vuosituhannelle. Tiedostoja voitiin siirtää myös usb-tikun avulla, mutta tämä edellytti tietenkin, että tietokoneet olivat maantieteellisesti melko lähellä toisiaan. Sähköpostin liitetiedostot ovat myös yksi vaihtoehto, mutta tavallisesti tiedostojen siirtäminen tällä tavoin on rajoitettu 10–25 megatavuun yhtä sähköpostia kohti.

Tiedoston koolle ei ole ylärajaa

Viime vuosikymmenen aikana neljäs ratkaisu on ollut hallitseva: tiedonsiirto verkkopalveluilla. Kun kotien laajakaistanopeudet ovat lisääntyneet huomattavasti, nettipalveluista on tullut yksinkertaisin menetelmä. Suosituin siirtopalvelu on nimeltään WeTransfer, ja olemme kirjoittaneet kyseisestä sivustosta aiemmin tässä lehdessä. Mutta tarjolla on jotain vielä parempaa, joka saa varauksettoman suosituksemme: Smash.

Siinä missä WeTransferin maksuttomien tiedostojen enimmäismäärä on kaksi gigatavua siirtoa kohden, niin Smashissa ei ole mitään ylärajaa tiedostojen määrälle tai koolle. Siirrot voivat tosin olla hitaita, jos tiedostoja on yli kaksi gigatavua, sillä joudut odottamaan jonon hännillä, kun maksavia asiakkaita palvellaan ensin. Yleensä siirto koneelta toiselle sujuu silti parissa minuutissa, sillä tiedostoja täytyy harvoin siirtää useiden gigatavujen verran. Smashilla voi tietysti lähettää tiedostoja sekä itselle että muille. Työkalu on vieläpä aivan käden ulottuvilla selaimessasi.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".