Jos jokin asia voi ärsyttää kaikkein kärsivällisimpiäkin ihmisiä, niin se on internetin oikkuilu. Se on erityisen ärsyttävää, jos maksat joka kuukausi kymmeniä euroja nopeasta internetyhteydestä ja saat rahoillesi vastineeksi vain tuskallisen hitaan yhteyden. Ja tilanne vain pahenee, jos sinulla on kalliita internetiin liitettyjä laitteita, kuten älytelevisio tai kaiutinjärjestelmä, mutta ne eivät saa yhteyttä verkkoon tai niiden yhteys katkeilee jatkuvasti.

Onneksi suurin osa internetin ongelmista on ratkaistavissa, mutta sinun täytyy toki tietää, mitä tehdä. Voit tietysti käyttää aikaa Windowsin asetusten säätämiseen ja vianmäärityksen käynnistämiseen uudelleen ja uudelleen, mutta siitä ei ole hyötyä, jos ongelmana on se, että yhteys kotitoimistossa on heikompi kuin muualla talossa. Silloin tarvitaan muita keinoja, ja esittelemme joitakin tässä.

Internetin ongelmiin on useita mahdollisia erilaisia ratkaisuja, vaikka ne voivat johtua samasta yleisestä pulmasta: heikosta yhteydestä. Voi tietysti olla, että sinun pitää vain muuttaa palveluntarjoajasi sopimusta, mutta ennen kuin käytät siihen rahaa, voit kokeilla ensin monia ilmaisia ja helppoja keinoja.

Reitittimestä verkon nollaukseen

Jos esimerkiksi internetin kantamassa on ongelmia tietyssä huoneessa, ratkaisu voi olla reitittimen siirtäminen tai nollaaminen, taajuuskaistan vaihtaminen tai viimeisenä keinona verkon laajentimen ostaminen. Ongelmat johtuvat usein kotona esiintyvistä häiriöistä. Yhteys reitittimestä tietokoneeseen muodostuu radioaalloista, jotka voivat helposti häiriintyä esimerkiksi keittiössä olevasta mikroaaltouunista tai reitittimen lähelle sijoitetusta metallitelineestä.

Myös muut langattomat verkot reitittimen lähetysetäisyydellä voivat häiritä yhteyttä. Ne saattavat esimerkiksi ruuhkauttaa oman reitittimen taajuuskaistoja ja kanavia. Ruuhkautuneisiin kanaviin liittyvät ongelmat voidaan ratkaista Acrylic Wi-Fi Home -ohjelmalla, joka skannaa kaikki langattomat verkot kantaman sisällä. Ohjelmassa näkyvät yleiskatsauksena oma verkko ja kaikki muut lähellä olevat verkot sekä taajuusalueet ja kanavat, joilla verkot lähettävät. Saat yleiskuvan siitä, mitkä kanavat ovat varattuja, ja kanavia on helppo vaihtaa reitittimellä. Useimmat virheet voidaan korjata verkon nollauksellaos Windowsin internetasetuksissa on ongelmia.

Se voi kuulostaa vaikealta, mutta huoleen ei ole syytä: nollaus Windowsin asetusten kautta kestää enintään minuutin. Saat yksityiskohtaiset ohjeet siitä, miten nollaus tehdään sekä Windows 10:ssä että 11:ssä.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".