Kun Google Kääntäjä näki päivänvalon vuonna 2008, se oli aikansa mullistus. Osasihan Google kääntää verkkosivustolle kirjoitetun tekstin muutamassa sekunnissa mille tahansa kielelle. Nykyään Google Kääntäjän toiminnot ovat monille itsestäänselvyyksiä. Esimerkiksi verkkosivustoilla kysytään usein, haluatko lukea sitä jollakin toisella kielellä.

Jos napsautat ”kyllä”, Googlen käännöstyökalu kääntää välittömästi suuretkin verkkosivustot, minkä jälkeen voit lukea niitä omalla kielelläsi. Myös sanojen, lauseiden ja virkkeiden kääntäminen tietokoneella ja matkapuhelimella Google Kääntäjän avulla on muuttunut arkipäiväiseksi. Se käy yksinkertaisesti nopeammin ja kätevämmin kuin sanojen etsiminen yksitellen vanhanaikaisesta sanakirjasta. Vaikka monet käyttävät Google Kääntäjää usein, kaikki eivät tunne työkaluun kätkeytyviä hyödyllisiä toimintoja. Erityisesti puhelinsovelluksessa niitä on useita.

Käännös mistä tahansa

Esimerkiksi puhelimen kameraa voi käyttää tekstin kääntämiseen suoraan puhelimen näytöllä. Avaa vain Google Kääntäjä ja suuntaa puhelimen kamera kohti tekstiä, jonka haluat kääntää jollekin toiselle kielelle. Teksti voi olla esimerkiksi ravintolan ruokalista tai museon näyttelystä kertova esite. Aluksi näkyvissä on alkuperäinen teksti, mutta hetken kuluttua se käännetään ja näytetään lähdetekstin päällä suomeksi (tai muulla haluamallasi kielellä). Olo on suoraan sanottuna futuristinen, kun kädessä on käännöslaite, joka osaa dekoodata ja tulkita mitä tahansa kieltä.

Tässä artikkelissa esittelemme Google Kääntäjän kolme parasta toimintoa. Kaksi niistä toimii puhelinsovelluksessa ja kolmas tietokoneen selainversiossa. Google Kääntäjä on ilmainen, ja sitä voi käyttää sekä iPhone- että Android-puhelimilla. Voit ladata sen sieltä, mistä yleensäkin lataat sovelluksia.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".