Muistan yhä ensimmäisen kerran, jona käytin Google Earthia. Kirjoitin hakuun heti oman kotiosoitteeni: kodin ulkopuolella oli parkissa tuttu Volvo, ja pihassa jökötti trampoliini, jolla treenasin vielä pari kesää sitten ahkerasti pomppimista. Tietokoneen näytöltä aukesi yhtäkkiä ihmeteltäväksi aivan koko maailma.

Google Earth on yhä – yli kymmenen vuotta myöhemmin – erinomainen ohjelma. Viime vuosikymmenen lopun epäselvät karttakuvat ovat vaihtuneet suurkaupunkien tarkkoihin kolmiulotteisiin malleihin, ja tutkimusmatkailu tuntuu entistäkin todellisemmalta, kun ohjelmalla voi vierailla aivan aidon näköisissä kaupunkiympäristöissä. Google Earth onkin paljon enemmän kuin uteliaan nojatuolimatkailijan apuväline. Se paljastaa hetkessä enemmän paikan pinnanmuodoista tai vaikka mitata tietyn alueen pinta-alan.

Google Earthissa voi nimittäin sekä laskea pinta- aloja että tarkistaa paikan korkeuden merenpinnasta. Ohessa kerrotaan, kuinka se onnistuu.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".