Gmailia, Hotmailia ja monia muita sähköpostipalveluita voi käyttää suoraan selaimessa. Nämä webmailnimellä tunnetut palvelut toimivat verkossa eli niitä voi käyttää kirjautumalla sähköpostipalvelun tarjoajan sivustolle. Oman Saapuneet-kansion voi siis tarkistaa miltä tahansa tietokoneelta ja milloin tahansa, kunhan kone on yhteydessä internetiin. Monilla meistä on useita sähköpostiosoitteita, joista yksi voi olla vain kyselytutkimuksia ja kilpailuja varten, ja toinen on yksityinen sähköposti.

Joissakin tapauksissa sähköpostiosoitteet ovat eri palveluntarjoajilta, esimerkiksi yksi tili Microsoftilta ja yksi Googlelta. Monien sähköpostiosoitteiden ja postilaatikoiden seuraaminen voi olla ylivoimaista; mitä sähköpostiosoitetta käytinkään uutiskirjeille ja mikä sisälsikään kaikki suoratoistopalveluiden salasanat? Ongelma poistuu käyttämällä tietokoneelle tarkoitettua Thunderbirdsähköpostiohjelmaa. Se huolehtii kaikkien sähköpostiviestien kokoamisesta yhteen paikkaan ja antaa kaikkien eri sähköpostiosoitteiden ja sähköpostipalveluiden kautta tulleista viesteistä selkeän yleiskuvan.

Erinomainen ilmaisohjelma

Thunderbirdiä käyttäessä vierailut eri palveluntarjoajien verkkosivuille voi unohtaa, sillä sähköpostit luetaan suoraan Thunderbirdissä. Ohjelmassa on myös paljon hyödyllisiä toimintoja ja asetuksia, eivätkä ne rajoitu vain sähköpostien lukemiseen. Thunderbirdissä voi myös kirjoittaa ja lähettää sähköposteja, vaikka selain ei olisikaan auki.

Ohjelma on valmiina Etunurkassa, mutta ennen aloittamista on hyvä muistaa, että Thunderbird ei itsessään ole sähköpostipalvelu. Ohjelman käyttämiseen tarvitaan vähintään yksi sähköpostiosoite esimerkiksi Googlen tai Microsoftin kautta. Osoite lisätään Thunderbirdiin ilmoittamalla siihen liittyvät kirjautumistiedot ja valitsemalla tiettyjä asetuksia. Aloitus voi ensisilmäyksellä vaikuttaa monimutkaiselta, mutta asetusten määrittäminen sujuu nopeasti ja ohjelma kertoo tarkalleen, mitä tietoja tarvitaan. Jos ongelmia sattuisi ilmenemään,

Thunderbirdin verkkosivustolta voi tarkistaa useiden eri sähköpostipalvelujen palvelintiedot.

Lisää useita sähköpostiosoitteita

Thunderbird ei ole rajoittanut sähköpostiosoitteiden määrää. Ohjelman kehittäjät kertovat, että eräs käyttäjä on onnistunut lisäämään ohjelmaan peräti 150 sähköpostitiliä. Kaikki omat sähköpostiosoitteet voi siis huoletta koota yhteen paikkaan tietokoneella.

Sähköpostiosoitteita lisättäessä saapuneiden viestien kansiot järjestetään oletusarvoisesti vasemmassa reunassa olevaan yhteenvetoon, ja avatut sähköpostit näkyvät kokonaisuudessaan alareunan lukuruudussa. Järjestys voi olla hieman hämmentävä, mutta onneksi sähköpostiohjelman mukauttaminen on helppoa. Ohjelma kannattaa räätälöidä oman maun mukaiseksi, koska mukautukset selkiyttävät sähköpostien ja Thunderbirdin lukuisten hyödyllisten toimintojen hahmottamista. Lukuikkunan voi esimerkiksi siirtää oikealle, ja vasemman reunan kansioyhteenvedon voi muokata erinäköiseksi.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".