Ei voi sanoa, että Microsoft olisi koskaan ollut taipuvainen nostalgiaan, kun on kyse Windowsiin valmiiksi asennetuista ohjelmista – eikä varsinkaan sähköpostiohjelmien suhteen. Saatat muistaa suositun Outlook Expressin, jonka yhtiö päätti lakkauttaa, kun se oli suosionsa huipulla. Monet meistä ryhtyivät sitten käyttämään sen seuraajaa Windows Live Mailia, mutta sekin erinomainen ohjelma päätettiin poistaa käytöstä. Vuosien ajan sen korvaajana oli Windows Mail ja sittemmin Mail, mutta tämäkin on nyt pian mennyttä.

Uusi Outlook tulee tilalle

Microsoft on ilmoittanut, että vuoden 2024 aikana Mail-ohjelma poistetaan kaikista tietokoneista. Jotkut ovat jo saaneet tarjouksen siirtyä sen korvaavaan vaihtoehtoon. Windowsin sisäänrakennetun sähköpostiohjelman korvaaja on nimeltään Outlook – tai New Outlook, kuten Microsoft sitä myös kutsuu. Nimi on siis sama kuin sekä vanhojen Office-pakettien suurella sähköpostiohjelmalla että Microsoftin verkkopostipalvelulla.

Jälkimmäinen ei ole sattumaa, sillä uusi Outlook-ohjelma on niin sanottu web-sovellus, joka näyttää sisällön verkkosivustolta outlook.com. Valitettavasti tämä tarkoittaa myös sitä, että ohjelma ei käynnisty lainkaan, jos internetyhteytesi ei toimi – eli et voi enää kirjoittaa ja lukea sähköposteja, jos tietokoneessa ei ole verkkoyhteyttä.

Helppo pääsy muihin palveluihin

Uudella Outlookilla pääset suoraan Microsoftin muihin verkkopalveluihin, kuten OneDriveen ja Microsoft 365:n toimisto-ohjelmiin. Tämä on tietenkin fiksu veto Microsoftilta, koska he saavat sen myötä tilaisuuden myydä uusia tilauksia, mutta se voi myös olla varsin kätevää, jos käytät jo yhtiön muita verkkopalveluja. Voit myös lisätä helposti Gmail-tilisi Windowsin Outlook-ohjelmaan, jos suosit mieluummin Googlen palveluja.

Helppo aloittaa

Outlook ehdottaa itse, että lisäät saman sähköpostiosoitteen uuteen ohjelmaan, kun käynnistät sen ensimmäistä kertaa, jos olet tähän asti käyttänyt sähköpostiohjelmana Mailia. Mikäli käytät toista Microsoft-tiliä Windowsiin kirjautumiseen, myös tätä tiliä ehdotetaan.

Lisäksi voit helposti lisätä sähköpostisi tärkeimmistä sähköpostipalveluista kuten Gmailista, Yahoosta ja iCloudista sekä lisätä tavallisia muiden palveluntarjoajien tilejä.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".