Jotkin sähköposteista voivat olla varsin tärkeitä. Sähköisessä postilaatikossa voi lojua niin sopimuksia, kuitteja kuin salasanojakin. Niinpä omista sähköpostiviesteistä pitää huolehtia siinä missä tiedostoistakin. Gmailin ja Outlook.comin tapaisia sähköpostipalveluita käyttäessä luotetaan siihen, että it-jätit huolehtivat tietoturvastaan – mutta jotain voi aina mennä pieleen.

Tietoja voidaan menettää palvelun kaatuessa kokonaan tai ikävimmillään tietomurto johtaa kaikkien viestien katoamiseen. Sähköpostit voi kuitenkin kopioida turvaan paikallisesti, jolloin tärkeät viestit eivät pääse katoamaan ikävästi. 

Lataa viestit tietokoneelle

Etunurkassa on tarjolla upouusi työkalu, jolla saa ladattua omat sähköpostit erilaisista verkon sähköpostipalveluista turvaan oman tietokoneen kiintolevylle. Mailstore Home -ohjelmalla saa tehtyä omista viesteistä kattavan paikallisen arkiston kopioimalla vaikkapa Gmailin kaikki viestit tietokoneeseen. Sähköpostit eivät katoa verkkopalvelusta minnekään, mutta ohjelmalla niistä saa käyttöön omalle kiintolevylle tallennetut kopiot.

Sähköposteja ei tosin ole pakko kopioida juuri kiintolevylle. Varmuuskopiointiin voi käyttää yhtä lailla usb-muistitikkua tai ulkoista kiintolevyä. Silloin omia tärkeitä viestejä on helpompi siirtää tarpeen mukaan paikasta toiseen. 

Ajatus kaikista eri verkkopalveluista ladattujen sähköpostien jättimäisestä paikallisesta arkistosta voi kuulostaa sekavalta vyyhdiltä, mutta Mailstore Homessa on tehokkaasti toimiva haku, jolla on helppo etsiä tietyt viestit koko viestimassasta.

Kirjoita hakukenttään vaikkapa “kuitti”, niin ohjelma etsii parissa sekunnissa kaikkien sähköpostitilien viestit, joissa on sana “kuitti” joko aihekentässä, itse viestissä tai sitten liitetiedostossa. Näin ohjelman haulla löytää lukuisien saapuneiden viestien joukosta juuri sen tärkeän sähköpostin – kunhan viestit on vain ensin ladattu tietokoneelle.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".