Valtaosa meistä lukee ja kirjoittaa sähköpostia verkkoselaimella. Kirjaudumme tilillemme ja käytämme Gmailia, Outlookia tai jotakin lukemattomista muista sähköpostien palveluntarjoajista. Nämä verkkopohjaiset sähköpostipalvelut toimivat hyvin ja tarjoavat monia hienoja ominaisuuksia. Niissä on vain yksi huomattava ongelma: häiriöt.

Sähköpostitilisi, joka on yleensä auki selaimen välilehdessä koko työpäivän ajan, on vain yksi monista muista verkkosivuista, joita käytät selaimessasi. Kun olet kirjoittamassa viestiä, huomiotasi vievät muiden välilehtien ilmoitukset, kuten aina aktiivinen Facebook, joka houkuttelee sinua uusilla tykkäyksillä ja viesteillä.

Ne on tarkistettava ennen kuin jatkat sähköpostin kirjoittamista. Sen seurauksena keskeytykset ovat yleisiä tietokoneella työskentelyn aikana, ja siten keskittyminen on vaikeaa. Vaikka luulisitkin pystyväsi helposti tekemään montaa asiaa samaan aikaan, työsi laatu näppäimistön ääressä on todennäköisesti huonompaa kuin se voisi olla. Selain on mainio monikäyttöinen työkalu, mutta joskus tarvitaan erikoistyökalu, jotta voisi työskennellä rauhassa – eli itsenäisesti tietokoneessa toimiva tavallinen ohjelma.

Sähköposteja ilman häiriöitä

Sähköpostiohjelma on tällainen työväline, jonka voit asentaa Windows- tietokoneeseen. Ohjelma yhdistetään sähköpostitiliisi, jolloin kaikki yleensä verkossa lukemasi sähköpostit ladataan tietokoneellesi ja näytetään ohjelmassa. Silloin voit vastata viesteihin ja kirjoittaa uusia viestejä ilman, että muut asiat häiritsevät sinua.

Voit myös työskennellä offline- tilassa, jolloin kirjoittamasi sähköpostit lähetetään sitten, kun liityt takaisin verkkoon. Tähän ei Windowsin oma verkkkopohjainen Outlook-sähköpostiohjelma pysty, mikä on vain yksi monista syistä käyttää muita vaihtoehtoja.

Testivoittaja

Kotimikron edellisessä numerossa testasimme ilmaisia sähköpostiohjelmia. Monista hyvistä ehdokkaista voittajaksi selviytyi Thunderbird. Sen hyviä puolia olivat suomenkielisyys ja mahdollisuus pitää avoinna useita välilehtiä, jolloin näytöstä ei tule sekava. Asetukset ovat yksinkertaiset, ja voit määrittää melkein mitä tahansa.

Lataa ohjelma verkkosivuiltamme ja aloita sähköpostien lukeminen tietokoneellasi – etkä tule katumaan.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".