Haluatko lukea ja kirjoittaa sähköpostiviestejäsi mieluiten oikealla sähköpostiohjelmalla? Jos olet käyttänyt Windowsin omaa sähköpostia, sinun on pian vaihdettava ohjelmaa, sillä Microsoft poistaa vuoden 2024 aikana Windows 10:n ja 11:n sisäänrakennetun Mail-sähköpostiohjelman käytöstä ja korvaa sen uudella ohjelmalla, jonka nimi on Outlook. Mikäli olet käyttänyt Windowsia jo kauan, tämä uutinen saattaa muistuttaa sinua aiemmista muutoksista, joita Microsoft on tehnyt Windowsin sähköpostiohjelmiin.

Microsoft on vuosien varrella lanseerannut ja sitten poistanut käytöstä useita sähköpostiohjelmia – usein ohjelmien käyttäjien harmiksi. Ensin Windowsin sähköpostiohjelman nimi oli Microsoft Internet Mail and News. Se päivitettiin ja nimettiin uudelleen nimellä Outlook Express – joka oli yksi kaikkien aikojen suosituimmista sähköpostiohjelmista. Vuonna 2005 ohjelma korvattiin Windows Maililla ja vain kaksi vuotta myöhemmin uusi Windows Live Mail alkoi syrjäyttää Windows Mailia.

Kun Windows 7 julkaistiin vuonna 2009, viimeisetkin käyttäjät pakotettiin käyttämään Windows Live Mailia. Windows 10:n julkaisun myötä Microsoft päätti kuitenkin luopua Windows Live Mailista ja kaikista muista Live-palveluista. Nyt sähköpostiohjelman nimi oli jälleen Windows Mail – ja myöhemmin vain Mail. Tämä sähköpostiohjelma on olennainen osa Windows 10:tä ja 11:tä, ja se korvataan pian uudella Outlookilla, josta voit lukea lisää tästä artikkelista.

Microsoft haluaa, että Mail-ohjelma korvataan uudella Outlookilla, koska yhtiö voi näin yhdistää sähköpostin käytön muihin palveluihin, kuten Microsoft 365 -toimistopakettiin ja OneDrive-verkkotallennukseen. Siksi monille tietokoneille, joissa on nykyinen Mail-ohjelma, on alettu tarjota siirtymistä Outlookiin. Mutta onko Outlook paras valinta tietokoneessasi käytettäväksi sähköpostiohjelmaksi?

Olemme testanneet ilmaisia sähköpostiohjelmia, jotka voit asentaa tietokoneellesi jo nyt. Tutustu eri vaihtoehtojen hyviin ja huonoihin puoliin ennen kuin päätät, mikä ilmainen sähköpostiohjelma sopii sinulle parhaiten.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".