Älykellot saattavat ulkoisesti näyttää melko samanlaisilta, mutta ulkokuoren ei saa antaa hämätä. Edistyksellisten kellojen ominaisuuksissa ja hinnoissa on nimittäin valtavia eroja. Kellon valintaan vaikuttaa pitkälti se, minkä merkkisen puhelimen kanssa kelloa on tarkoitus käyttää.

Esimerkiksi Apple Watchia voi käyttää vain iPhonen kanssa eli Android-käyttäjien on valittava omansa muiden valmistajien tarjonnasta. Ennen ostamista kannattaa miettiä myös, mihin kelloa haluaa käyttää. Jotkin kellot ovat pääasiassa puhelinta täydentäviä laitteita. Niiden avulla voi lähettää tekstiviestejä ja vastata puheluihin kellon kautta ottamatta puhelinta taskusta.

Jotkin kellot on puolestaan tarkoitettu terveysmittareiksi, jotka valvovat esimerkiksi sykettä, päivittäistä askelmäärää ja veren happisaturaatiota. Myös akkukesto kannattaa pitää mielessä. Se ei ole läheskään sama kuin perinteisissä rannekelloissa, joiden pariston vaihdosta ei tarvitse yleensä huolehtia moneen vuoteen. Parhaiten virtaa säästävät älykellot toimivat yhdellä latauksella pari viikkoa.

Kaikkein ahneimmat mallit eivät välttämättä jaksa yhdellä latauksella vuorokautta pidempään. Kuuden älykellon testaamisen jälkeen voimme sanoa, että kellon lataamiseen joka ikinen päivä kyllästyy todella nopeasti. Hyvä uutinen on kuitenkin se, että useimpien kellojen lataaminen on helppoa. Laturissa on usein magneetti, jonka voi vain napsauttaa kellon taustapuolelle. Lataus käynnistyy silloin automaattisesti.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".