Seuraavilla sivuilla on herkkupaloja kaikille niille, joille reitittimen verkon nopeus on tärkeämpi valintakriteeri kuin langaton kantama. Vertailun neljä langatonta reititintä kuuluvat tämän hetken nopeimpiin. Viime vuosina suosiotaan ovat kasvattaneet erityisesti langattomat mesh-verkot, joissa reititin ja useat langattomat satelliitit huolehtivat tiedonsiirrosta muodostamalla yhdessä koko talon kattavan verkon.

Tämän testin reitittimet on suunniteltu toimimaan yksinään, ja ne ovat yleensä hieman nopeampia kuin mesh-verkko. Toisaalta niiden kanssa on hyväksyttävä, että nopeus on suurin aivan reitittimen vieressä ja hidastuu, kun tietokone tai puhelin siirretään kauemmas reitittimestä. Oman osansa soppaan tuovat vesiputket, mikroaaltouunit ja muut kohteet, jotka heikentävät signaalin voimakkuutta merkittävästi matkan varrella. Kahdessa testireitittimessä käytetään uusinta langatonta verkkostandardia. Standardin nimi on Wi-Fi 6E, ja se tarjoaa langattomaan verkkoon aivan uuden taajuuskaistan.

Siitä on hyötyä alueilla, joissa on monia muita langattomia verkkoja. Wi-Fi 6E:n haittapuoli on heikompi kantama. Tämä johtuu siitä, että sen langattoman signaalin aallonpituus on paljon lyhyempi. Jossain vaiheessa näytti siltä, että langattoman yhteyden nopeus ohittaisi vanhat kunnon kaapelit, mutta useissa tämän testin reitittimissä on nopeat verkkoportit – jopa kymmenen kertaa nopeammat kuin tavalliset yhden gigabitin portit. Tämä on hyvä uutinen kaikille, joilla on yhä vakaata kaapeliyhteyttä edellyttäviä laitteita.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".