Kun reitittimen langaton signaali ei pysty kattamaan koko asuntoa, on oikeaan paikkaan sijoitettu toistin usein kaikkein helpoin ja huokein ratkaisu. Tässä suurtestissä testatut neljä toistinta kytketään suoraan pistorasiaan, ilman pitkää johtoa, joka roikkuu ikävän näköisesti seinää pitkin.

Pistorasiaan kytkemisen jälkeen tarvitsee vain painaa wps-painiketta sekä toistimessa että reitittimessä yhteyden luomiseksi niiden välille. Yhteyden luomisen jälkeen toistin ryhtyy välittämään reitittimen langatonta verkkoliikennettä, eikä toistimen toiminnasta tai asetuksista tarvitse huolehtia. Jos toistimessa on ethernet-liitäntä, laitetta voi käyttää tukiasemana, kun sen yhdistää verkkojohdolla reitittimeen. Kaapeliteitse syntyy luonnollisesti langatonta yhteyttä parempi yhteys, mutta jos etäisyys reitittimeen on pitkä, eikä asuntoa ole kaapeloitu, niin johdollista tukiasemaratkaisua ei välttämättä ole mahdollista toteuttaa.

Vaikka langaton lähiverkko käyttääkin standardeja, joita tuetaan yli merkkirajojen, on yleensä varminta käyttää saman yhtiön verkkolaitteita. Valmistajilla on usein tapana rakentaa omia ratkaisuja ja ominaisuuksia, niin että esimerkiksi valmistajan sovelluksella voi hallita kaikkia verkkolaitteita. Kalliimpi ja selvästi nopeamman verkon luova vaihtoehto tässä testatuille toistimille on mesh-verkko. Se vaatii kuitenkin toistimesta poiketen, että kaikki verkkolaitteet vaihdetaan kahden tai useamman mesh-yksikön muodostamaksi verkkojärjestelmäksi.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".