Mesh-verkko on suosikkiratkaisumme, kun langaton verkko pitää saada ulottumaan kodin joka kolkkaan. Mesh-verkkoon kuuluu ensinnäkin pääreititin, joka on yhdistetty internetiin – yleensä verkkokaapelilla. Tämä pääreititin muodostaa langattoman yhteyden yhteen tai useampaan lisäyksikköön, joita kutsutaan satelliiteiksi.

Ne pitää sijoittaa ympäri taloa, jotta niiden yhdessä muodostama peitto olisi mahdollisimman hyvä. Pääreititin ja satelliitit toimivat yhteistyössä ja siirtävät verkkoliikennettä eteenpäin. Se tarjoaa monia etuja verrattuna perinteiseen verkkoon, jossa on vain yksi reititin. Merkittävin parannus on tietysti aiempaa laajempi kantama. Vahvan signaalin voi saada jopa huoneisiin, joissa ei ennen ollut signaalia ollenkaan. Jos talo on erityisen suuri, mesh-verkkoa on helppo laajentaa hankkimalla lisää satelliittiyksikköjä.

Jos jokin verkon satelliiteista sammuu tai sammutetaan, muut korvaavat sen automaattisesti parhaansa mukaan, ja verkko toimii edelleen. Seuraavalla aukeamalla esiteltyjen mesh-sarjojen käyttöönotto ja ohjaus onnistuu helposti, sillä niitä kaikkia ohjataan älypuhelimeen asennettavalla sovelluksella. Testissä oli neljä mesh-sarjaa, joista kolme käyttää uutta Wi-Fi 6E -verkkostandardia. Neljäs luo langattoman verkon vähän vanhemman Wi-Fi 6 -standardin avulla, mutta silläkin on silti ässä hihassaan. Siihen voi nimittäin laittaa puhelimista tutun sim-kortin. Näin sarja pääsee 5G-mobiiliverkkoon ja nettiin ilman verkkokaapeleita.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".