Windows 11 lanseerattiin virallisesti 5. lokakuuta 2021 eli yli puolitoista vuotta sitten. Jo sitä ennen uutta järjestelmää oli ehditty testata muutaman kuukauden ajan. Todellisuudessa on siis kulunut lähes kaksi vuotta siitä, kun ensimmäiset suomalaiset näkivät tietokoneensa Työpöydällä Windows 11:n tutun sinisen kukan. Ja siitä lähtien myös me täällä toimituksessa olemme ylistäneet uutta Windows-versiota.

Olemme verranneet sitä edeltäjäänsä ja käyttäneet innostuneita ilmaisuja, kuten ”upouusi Windowstietokone” sekä ”muotoilultaan kaunis ja tyylikäs”.

Kahdessa vuodessa ehtii tapahtua

Kaksi vuotta on kuitenkin käyttöjärjestelmän elinkaaressa melko pitkä aika, ja tietokone ehtii sinä aikana kärsiä monenlaisista ongelmista. Ammattilaiset laskevat normaalisti, että tietokoneen tukkeutuminen tiedostoista, ohjelmista ja tarpeettomista rekisterimerkinnöistä kestää viisi vuotta. Jo kahdessa vuodessa koneelle ehtii helposti asentaa paljon ohjelmia, jotka kaikki ovat sinänsä hyviä, mutta jotka onnistuvat viemään tietokoneen niin lähelle kuilua, että se suoraan sanottuna huutaa nollausta.

Tiedät varmasti itse parhaiten, onko oman tietokoneesi tilanne näin vakava. Tämän artikkelin tavoitteena on muistuttaa, että tietokone on mahdollista saattaa takaisin huippukuntoon pikaisella nollauksella. Windows 11:n uudelleenasennus ei vaikuta omiin tiedostoihisi. Nollaus korjaa vain järjestelmän, joten käyttöä voi jatkaa puhtaalla k

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".