Aika voi tuntua todella pitkältä, kun odotat Windowsin avautumista. Monien ohjelmien käynnistyminen kestää, ja siitä hetkestä, kun käynnistät tietokoneen virtapainikkeella, voi mennä kauan aikaa ennen kuin kaikki on käyttövalmiina. Ohjelmat vievät osan resursseista, jotka pitäisi keskittää Windowsin lataamiseen.

Yksi ratkaisu on estää ohjelmien automaattinen käynnistys. Nopea käynnistys ei kuitenkaan välttämättä ole paras mahdollinen aloitus. Vaikka työpöytä tulisikin näkyviin nopeasti, joudut yleensä käyttämään vielä monta minuuttia ohjelmien käynnistämiseen. Kuvittele sen sijaan seuraava tilanne: On aamu ja aika aloittaa työt tietokoneella.

Kytket virran päälle ja kirjaudut Windowsiin salasanalla. Istutko alas ja odotat vain koneen ääressä enemmän tai vähemmän kärsivällisesti? Ei, et varmaankaan odota. Menet vaikkapa keittiöön hakemaan kahvia. Siinä voi mennä jonkin aikaa.

Tietokone valmiina käytettäväksi

Kun palaat, tietokoneesi on valmiina. Siis TÄYSIN valmiina. Kaikki on ladattu, ja tavallisesti käyttämäsi ohjelmat ovat auki työpöydällä. Samoin tärkeimmät kansiot Resurssienhallinnasta. Jopa suosikkisivustosi ovat selaimessa valmiiksi auki ja voit aloittaa päivän lukemalla aamun tuoreet uutiset.

Tällainen on täydellinen päivän aloitus tietokoneella Kun vihdoin istut alas ja kuppi kuumaa kahvia on valmiina, voit heti aloittaa kirjoittamisen Wordilla, lukea ja kirjoittaa viestejä sähköpostiohjelmalla tai miten ikinä aloitatkaan päiväsi tietokoneella. Sinun ei tarvitse aloittaa avaamalla aina aluksi kaikki tarvitsemasi erikseen.

Windows on tehnyt sen puolestasi. Toisin sanoen hyvä päivän aloitus on sekä nopea että vaivaton. Sinun tarvitsee vain nähdä kerran hieman vaivaa, jotta tulevat aamut olisivat entistä rennompia ja mahdollisimman tehokkaita. Seuraavilla sivuilla kerromme yksityiskohtaisesti, kuinka tämä tehdään. Tarvitset vain kymmenen minuuttia tehdäksesi tietokoneestasi kätevän aamun aloitukseen.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".