Vakoiluohjelmat ovat yksi suurimmista uhkista, joita tietokoneen käyttäjät kohtaavat vuonna 2024, sillä hakkereiden pienet ohjelmat vakoilevat meitä ja varastavat yksityisiä tietoja. Tällaisia ohjelmia on helppo asentaa koneeseen mutta vaikea havaita. Jos esimerkiksi avaat epäilyttävän sähköpostin liitetiedoston tai vierailet epämääräisellä verkkosivustolla, haittaohjelmat voivat latautua ja asentua salaa tietokoneellesi.

Lisäksi vakoiluohjelma voi olla niin hyvin piilotettu tietokoneeseen, että se huomataan usein vasta, kun pankkitilisi on jo tyhjennetty. Itse ohjelmat ovat useimmiten niin sanottuja keyloggereita, jotka sieppaavat näppäinpainalluksia. Hakkerit voivat nähdä tarkalleen kirjoitettamasi tekstit ja saada sitä kautta haltuunsa muun muassa salasanasi.

Nyt voit kuitenkin paljastaa piilotetut vakoiluohjelmat. Abelssoft Anti- Logger -ohjelma varoittaa, jos tietokoneellesi on asennettu epäilyttäviä ohjelmistoja. Sitten voit helposti pysäyttää hakkerit ohjelman avulla.

Tarkkaile jatkuvasti tietokonettasi

Kun Abelssoft AntiLogger on asennettu, se pitää jatkuvasti silmällä tietokonettasi. Jos käyttöjärjestelmääsi hiipii vakoiluohjelmia, AntiLogger puuttuu tilanteeseen ja varoittaa niistä, jolloin voit välittömästi estää tällaisen haittaohjelman tihutyöt. Näin voidaan havaita ja pysäyttää esimerkiksi salasanakaapparit ennen kuin hakkerit ehtivät varastaa tietoja. AntiLogger luokittelee epäilyttävät ohjelmat ja prosessit kolmeen luokkaan: kriittiset, neutraalit ja vaarattomat. Kun mahdollinen uhka ilmenee, se merkitään selkeästi.

Lisäksi ohjelma avaa ikkunan, jossa on tarkka kuvaus epäilyttävästä ohjelmasta tai prosessista nimen, toimintojen ja tiedostosijainnin kera. Näin voit estää ohjelman yhdellä napsautuksella. Voit myös napsauttaa painiketta, joka avaa uhkaa koskevan verkkohaun ja määrittää, onko kyseessä oikea vakoiluohjelma vai ei. Jos Anti- Logger nappaa ohjelman, jota kuvataan neutraaliksi, voi olla, että kyse on vain ohjelman tietyistä ominaisuuksista, jotka muistuttavat vakoiluohjelmaa. AntiLoggerin sisäänrakennettu verkkohaku havaitsee yleensä tämän. Tällaisissa tapauksissa voit jättää varoituksen huomiotta. Tavallisesti Abelssoft AntiLogger maksaa noin 20 euroa, mutta Kotimikron tilaajana saat ohjelman ilmaiseksi.

Lataa ohjelma verkkosivuiltamme ja asenna se tietokoneeseen. Luo sitten ilmainen käyttäjätili ja ota ohjelma käyttöösi. Se varmistaa koneesi suojaamisen hakkereiden ja heidän vakoiluohjelmiensa metkuilta.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".