Lähes kaikki verkkosivustot, sovellukset ja ohjelmat verkkopankeista suoratoistopalveluihin ja sosiaaliseen mediaan vaativat nykyään käyttäjätilin luomista ja salasanan keksimistä. Kaikki eivät kuitenkaan ole yhtä hyviä muistamaan kymmeniä salasanoja. Etenkään, jos niiden pitää täyttää vahvan salasanan kriteerit eli olla yksilöllisiä ja sisältää vähintään 12 merkkiä isoja ja pieniä kirjaimia, numeroita ja erikoismerkkejä.

Saman helposti muistettavan salasanan käyttäminen useissa paikoissa voi epäilemättä olla houkuttelevaa. Tällaiset salasanat ovat kuitenkin heikkoja, ja jos hakkerit ovat ensin napanneet salasanan yhdestä paikasta, he voivat helposti päästä käsiksi muihin tileihin, joissa on sama salasana. Ratkaisu ongelmaan on salasanojen hallintaohjelma, jonka ansiosta monia eri salasanoja ei tarvitse pitää omassa muistissa.

Vain yksi muistettava salasana

Etunurkasta voi ladata ilmaiseksi salasanojen hallintaohjelma Bitwarden Freen, joka parantaa tietoturvaa ja helpottaa internetin käyttöä. Erinomainen Bitwarden Free tallentaa kaikki esimerkiksi Netflixin ja Facebookin kaltaisiin palveluihin liittyvät salasanat salattuun digitaaliseen kassakaappiin ja syöttää salasanat ja niihin liittyvät käyttäjätunnukset automaattisesti, kun käyttäjä on kirjautumassa johonkin palveluun.

Eikä tämän arkea helpottavan toiminnon käyttö rajoitu vain tietokoneelle. Bitwarden Freellä on nimittäin myös erinomainen älypuhelinsovellus, joka toimii synkronisesti tietokoneohjelman kanssa. Molemmissa on siis aina samat tiedot. Jatkossa ainoa salasana, jonka on pakko muistaa, on se pääsalasana, jolla Bitwardeniin kirjaudutaan ja jolla salasanat sisältävän kassakaapin saa avattua.

Esikoisen syntymäpäivää tai lemmikkien nimiä ei siis enää tarvitse levitellä ympäri internetiä. Nyt jokaiselle erilliselle palvelulle ja ohjelmalle voi luoda vahvan ja yksilöllisen salasanan – ilman unohtamisen riskiä.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".