Tietokoneen suojaus hyökkäyksiä, vaarallisia ohjelmia ja kaikkia muita internetin laajasta verkosta tulevia uhkia vastaan on monikerroksinen. Yksi edistyneemmistä kerroksista on palomuuri, joka estää sekä hakkerit että erityyppiset virukset.

Windowsin palomuuri on riittävä

Tietokoneesi kommunikoi internetissä erilaisten ns. porttien kautta. Tunnetuin näistä on portti 80, jota muun muassa tietokoneesi selain käyttää. Palomuuri sulkee tehokkaasti portit, joiden ei tarvitse olla auki, jotta hakkerit eivät pääse vapaasti tietokoneellesi ulkopuolelta.

Palomuuri pitää myös silmällä, mitkä ohjelmat yrittävät kommunikoida tietokoneelle tai tietokoneelta, ja voit torjua ohjelman yritykset – tai estää ohjelman, jos sen toiminta on epäilyttävää. Aiemmin tietokoneen suojaamista varten piti asentaa erillinen palomuuri, mutta vuonna 2004 Windows sai Microsoftilta oman palomuurin. Tämä Windows XP:n varhainen tietoturvaominaisuus ei kuitenkaan ollut kovin tehokas eikä helppokäyttöinen, minkä vuoksi suosittelimme tuolloin asentamaan myös jonkin kolmannen osapuolen tarjoaman palomuurin.

Näin ei kuitenkaan ole enää. Erityisesti Windows 10:ssä ja 11:ssä sisäisestä Windows Defender -palomuurista on tullut niin turvallinen, että KotiMikro ei enää edes suosittele muiden palomuurien asentamista. Tämä johtuu pääasiassa siitä, että Windowsin omasta palomuurista on tullut niin tehokas, ja monet vaihtoehtoiset palomuurit, kuten ZoneAlarm, voivat olla ilmoituksiltaan ja asetuksiltaan hieman liian teknisiä, mikä aiheuttaa sekaannusta turvallisuuden sijaan.

Tähän artikkeliin liittyen voimme nyt tarjota sinulle yksinoikeudella Abelssoft EasyFirewall -ohjelman. Itse ohjelma ei ole palomuuri, vaikka nimestä niin voisi päätellä, vaan se on helppokäyttöinen lähestymistapa Windowsin sisäiseen palomuuriin.

Helpompi pääsy palomuuriin

EasyFirewall ottaa hoidettavakseen Windowsiin sisältyvän Windows Defenderin palomuurin, ja sen avulla voit hyväksyä ja estää ohjelmia sen sijaan, että sinun tarvitsisi mennä Windows-asetuksiin asti. Abelssoftin ohjelmassa voit myös helposti luoda uusia sääntöjä sille, saavatko tietokoneelle asennetut ohjelmat käyttää internetyhteyttä vai eivät. Tämä ominaisuus on käytettä- vissä myös Windowsin omissa asetuksissa, mutta se ei ole läheskään yhtä helppo ja intuitiivinen kuin EasyFirewall.

Lisäksi ohjelmassa on ominaisuus, jota emme ole nähneet aiemmin: Näppärällä paniikkipainikkeella voit sulkea kaikki tietokoneen verkkoyhteydet yhdellä napsautuksella – esimerkiksi estää käynnissä olevan hyökkäyksen tai pysäyttää laittoman latauksen tietokoneella

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".