Matkapuhelin oli vielä reilu vuosikymmen sitten yksinkertainen laite, jolla soitettiin puheluja tai lähetettiin tekstiviestejä tuttaville. Nykyisin älypuhelin on edistyksellinen ja välttämätön liitospinta käyttäjänsä ja muun maailman välillä, ja se tarjoaa lukemattomia toimintoja. Puhelin on monille kuin valokuva-albumi, jonka kuvia ja myös videoita jaetaan tuttaville.

Toinen tarvitsee toistuvasti pankkipalveluja, kun taas joku toinen ostaa osakkeita, silmäilee verkkokauppoja tai vain käyttää sosiaalisen media palveluja.

Älypuhelin ei ole siis enää pelkkä puhelin, ja juuri se tekee sinunkin laitteestasi houkuttelevan verkkorikollisille. Päästessään käsiksi laitteeseen he voivat hyödyntää monin tavoin yksittäisen ihmisen tietoja, kuten tallennettua luottokortin numeroa.

Siksi oma puhelin pitää suojata mahdollisimman perusteellisesti. Se ei ole erityisen vaikeaa, mutta puhelimen suojaaminen vaatii silti tietoturvan tarkistamista kauttaaltaan: puhelin pitää päivittää, salasanan on oltava vahva ja kaksivaiheista tunnistusta täytyy käyttää.

Tässä artikkelissa perehdytään kaikkiin niihin tietoturva-asetuksiin, joita pitäisi muokata rikollisten, virusten ja muiden haittaohjelmien pitämiseksi loitolla.

Artikkelin alussa voi osallistua pikaiseen visailuun puhelimen tietoturvasta. Vastaukset on ripoteltu artikkeliin, mutta ne löytyvät myös artikkelin lopusta.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".