Tietokonekokoonpanon tärkeimpiä ellei peräti tärkein ohjelma on virustorjuntaohjelma. Kunnollinen virustutka suojaa tietokonetta haittaohjelmilta, jotka voivat lamauttaa tietokoneen ja aiheuttaa korvaamatonta vahinkoa.

Virustorjuntaohjelmasta ei ole pakko maksaa, sillä saatavana on myös hyviä ilmaisia ohjelmia, jotka suojaavat tehokkaasti kotikäyttäjän tietokoneen. Usealla tietoturvayhtiöllä on valikoimissaan myös ilmainen torjuntaohjelma. Niissä joutuu usein sietämään toistuvia päivitystarjouksia maksulliseen versioon tai tekemään muita valintoja, kun ohjelman ponnahdusikkuna taas kerran ilmestyy näkyviin.

Bitdefender – Etunurkan uusi virustorjuntaohjelma – ei turhia huutele. Ohjelma on ilmaiseksi yllättävän näkymätön. Asennuksen ja rekisteröinnin jälkeen ohjelma ilmoittaa itsestään vain siinä tapauksessa, että se on torjunut haittaohjelman. Ohjelma valvoo huomaamatta taustalla ja pysäyttää tehokkaasti kaikki tunkeilijat. Haittaohjelman havaitessaan ohjelma puuttuu peliin välittömästi estäen haittaohjelman sisältävän tiedoston toiminnan, eikä käyttäjän tarvitse turhaan pohtia, onko tiedosto haitallinen vai ei.

Bitdefender Antivirus Free kuuluu jatkossa KotiMikron tietoturvapaketin ohjelmiin korvaten Avastin ohjelman. Tietoturvapaketti koostuu kuudesta valikoidusta ohjelmasta, jotka saat Etunurkasta.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".