Yhteydenpito perheen ja ystävien kanssa ei ole koskaan ollut yhtä helppoa kuin nykyisin. Messengerin, Skypen ja WhatsAppin kaltaiset chat-palvelut mahdollistavat yhteydenpidon keneen tahansa, kunhan osapuolilla on toistensa yhteystiedot. Viestipalvelut yksinkertaisesti helpottavat ihmissuhteiden ylläpitämistä. Niin paljon, että monet meistä ovat niistä suorastaan riippuvaisia. Saahan niiden kautta keskusteltua niin viikonloppusuunnitelmista, suurista poliittisista kysymyksistä kuin työtehtävistäkin.

Osa chat-keskusteluista on luonteeltaan muita yksityisempiä – ja olisi helppo ajatella, että esimerkiksi Facebookin Messenger-viestipalvelussa käyty keskustelu on yksityinen ja että sen sisältö pysyy vain lähettäjän ja vastaanottajan välisenä. Todellisuudessa tilanne on täysin toisenlainen. Yksityisiä keskusteluja voivat periaatteessa seurata monet muutkin. Ei ehkä yllätä, että keskustelualustan tarjoava palvelu pystyy seuraamaan keskustelua.

Mutta tiesitkö, että viestittelyä voi tarkkailla myös sekä sinun että viestien vastaanottajan internet-palveluntarjoaja? Todella epäonnisia seuraavat myös hakkerit. Ratkaisu on keskustelujen salaaminen, sillä se varmistaa, että niitä eivät seuraa muut kuin asianomaiset. Signal-viestipalvelu huolehtii nimenomaan tästä salauksesta.

Turvallisin viestintätapa

Signal salaa kaiken datan. Tämä tarkoittaa, että viestit ovat täysin lukukelvottomia kaikille muille kuin lähettäjille ja vastaanottajille. Chat-keskustelujen sisältö on piilotettu matemaattisten kaavojen ja koodien taakse. Sen voi sanoa vastaavan postin lähettämistä suljetussa kirjekuoressa postikortin sijaan. Jälkimmäisenhän voi lukea kuka tahansa, joka käsittelee sitä matkan varrella. Sekä iPhone- ja Android-sovelluksena että tietokoneohjelmana saatava Signal ei lue viestejä edes itse.

Palvelun kehittäjät keräävät tietoa vain siitä, milloin sovellusta on käytetty viimmeksi ja million ensimmäistä kertaa. Jos käyttäjä haluaa olla täysin varma, että keskusteluja ei tarkkailla, Signalin voi määrittää poistamaan lähetetyt viestit automaattisesti. Sovellus voi poistaa kaikki viestit lyhimmillään 30 sekunnin ja pisimmillään viikon kuluttua. Käyttäjä voi itse valita, kuinka kauan viestit tarkalleen ovat näkyvissä.

Tietokoneelle ja älypuhelimelle

Signal ei edellytä sosiaalisen median tilin tai Google-tilin yhdistämistä sovellukseen samaan tapaan kuin monet muut vastaavat palvelut. Pelkän puhelinnumeron vahvistaminen riittää, sillä Signal lähettää aktivointikoodin tekstiviestinä. Ilmaispalvelun mobiiliversion voi ladata Googlen ja Applen sovelluskaupoista, ja tietokoneelle ladattava ohjelma on valmiina Etunurkassa.

Signal kommunikoi saumattomasti tietokoneen ja puhelimen välillä, kun han mobiiliversio synkronoidaan PC-sovelluksen kanssa. Tietokonetta käyttäessä kirjoittaminen on paljon helpompaa. Signalissa voi useimpien nykyaikaisten pikaviestipalvelujen tapaan luoda ryhmäkeskusteluja.

Siihen tarvitaan vain kaikkien keskusteluun osallistuvien henkilöiden puhelinnumerot. Myös ryhmäkeskusteluissa Signalin voi määrittää poistamaan viestit valitun ajan kuluttua. Näin palvelussa voi huoletta jakaa liikesalaisuuksia kollegojen kanssa tai suunnitella ystävän yllätysjuhlia salassa päivänsankarilta.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".