Tietokoneestasi on tullut dramaattisen kilpajuoksun näyttämö. Pääsevätkö maaliin ensimmäisenä IT-rikolliset, jolloin tietokoneellesi päätyy virus tai muu haittaohjelma? Vai voittavatko tietoturvayritysten tehokkaat ohjelmat, jotka suojaavat tietokonetta ja pitävät virukset, kiristysohjelmat muut hyökkäykset aisoissa?

Tietoturvakisan katsojana kannustat luonnollisestikin tietoturvayritysten tarjoamaa suojausta. Edessäsi on myös tärkeä valinta: kenelle annat vastuun tietokoneen tietoturvasta? Tämän suhteen sinun ei tarvitse välttämättä valita eri tietoturvayritysten väliltä, vaan voit ottaa vakavasti myös erään toisen kilpailijan: Microsoftin.

Windowsin takana olevalla yrityksellä on yhä suurempi rooli rikollisten torjumisessa, mikä.varmistaa, että tietokoneesi pysyy koskemattomana ja vapaana viruksista. Microsoftin sisäänrakennettu Windows-tietoturva on parempi ja kattavampi kuin koskaan, mutta soveltuuko se myös erikoisyritysten vaativiin ohjelmiin? Tämän arvioiminen on tavalliselle tietokoneenkäyttäjälle lähes mahdotonta.

Onneksi käytettävissä on riippumattomia asiantuntijoita, jotka tekevät arvion puolestasi ja opastavat sinua. Saksalainen AV-Test-analyysiyritys testaa jatkuvasti erilaisia virustorjuntaohjelmia, kuten Windows Defender -ohjelmaa, joka on Windowsin sisäinen virustorjuntaohjelma.

Monenlaisia suojaustyyppejä

Virustorjunta ja haittaohjelmat eivät ole ainoa huomioitava asia, jos haluat suojata tietokoneesi. Uhkatekijöistä tulee jatkuvasti yhä kehittyneempiä ja monipuolisempia. Hakkerit kehittävät uusia hyökkäysmuotoja, jotka haastavat tietoturvaa entisestään. Siksi esimerkiksi palomuurin, kiristysohjelmien ja päivitysten kaltaiset seikat on huomioitava, jos haluat suojata tietokonetta kaikista suunnista tulevilta hyökkäyksiltä. Katsotaan, kestääkö tietokoneesi kaikki hyökkäykset.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".