Monet turvallisuusuhat voi pitää loitolla itsekin. Tämä koskee viruksia, haittaohjelmia ja tietojenkalastelua. Joitakin uhkia voi silti osua varovaisimmankin PC-käyttäjän tielle.

Ne ovat sellaisia uhkia, joita ei itse voi estää. Viimeksi mainittuun ryhmään kuuluu sähköpostiosoitteiden ja salasanojen vuotaminen. Olet ehkä kuullut valtavista tilitietovuodoista, jotka monien muiden yritysten ohella ovat kohdistuneet LinkedInja Adobe-yritysjättiläisiin. Adoben tapauksessa 2013 tietovuodon kohteeksi joutui jopa 153 miljoonaa sähköpostiosoitetta luottokorttitietojen, nimien ja muiden tietojen kanssa.

Vuotaneet tiedot tulivat myös myyntiin verkossa. Sinunkin tietosi saattoivat olla siinä joukossa. Myöhemmin selvisi, että Adoben palvelimiin oli tehty hakkerointihyökkäys. Tällaisiin tilanteisiin et sinä Adoben ohjelmien tavallisena käyttäjänä voi vaikuttaa.

Nopea ja selkeä ilmoitus

Tuskin kuluu viikkoa, etteikö johonkin yritykseen tai verkkopalveluun kohdistuisi hakkerointihyökkäys, jonka seurauksena henkilötietoja vuotaa ulkopuolisille. Et voi estää tällaisia verkkorikoksia, mutta voit ehkäistä niiden seuraukset. HackCheck-ohjelma ilmoittaa, jos sähköpostiosoitteesi ja salasanasi ovat vuotaneet jonkin uuden suuren vuodon yhteydessä.

Kun tämä tapahtuu seuraavan kerran, voit ottaa rauhallisemmin. Rekisteröi ohjelmaan yksi tai useampi sähköpostiosoitteesi. HackCheck antaa varoituksen näytöllä, jos jokin osoitteista löytyy jatkuvasti verkossa tarjolla olevista vuotaneista tiedoista. Vaihda silloin itsellesi uusi, turvallinen salasana.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".