Suosituista selaimista, kuten Chromesta ja Edgestä, julkaistaan uusia versioita lähes kuukausittain. Silloin niiden takana olevat yritykset Google ja Microsoft korostavat mielellään niitä jännittäviä ominaisuuksia, jotka erottavat selaimen parannetun painoksen vanhasta versiosta. Jos seuraat tietotekniikan uutisia tarkasti, tiedät jo, että lähes joka toinen uusi selaintyökalu liittyy jollain tavalla tietoturvaan.

Jokainen itseään kunnioittava selainyritys mainostaa selaimiaan tietoturvalla, koska sen kohdalla selaimilla on tosiaan eroja. Muu selauskokemus verkossa liikkuessa on hyvin samanlainen riippumatta siitä, käytätkö Chromea, Edgeä, Firefoxia, Safaria, Bravea tai jotain eksoottisempaa selainta. On itse asiassa yllättävää, että tässä selaimessa on panostettu turvallisuuteen ja yksityisyyteen jopa enemmän kuin suosituissa selaimissa.

Mutta juuri sellainen on Norton Secure Browser. Sen on kehittänyt tietoturvayhtiö Norton, joka on tunnettu myös tietoturvaohjelmistaan.

Suuri tietoturvakeskus

Norton Secure Browser on tietysti ilmainen, ja näppärällä ohjauspaneelilla voi hallita kaikkia sen tietoturvatyökaluja. Paneelin nimi on Turvallisuus- ja tietosuojakeskus, ja se näyttää samankaltaiselta kuin Windowsin omien tietoturvatoimintojen tietoturvakeskus. Nortonin ohjauspaneelilla voit hallita muun muassa seurantaevästeitä, selaimen lisäosia, salasanoja ja selaimen vankkaa puolustusmuuria vaarallisia sivustoja ja tiedostoja vastaan.

Loistava lisä

Suosittelemme, että käytät Norton Secure Browseria normaalin selaimesi lisänä, jota siis käytät yhä tietokoneesi ensisijaisena selaimena. Mikäli käytät pääasiassa Chromea, hyödyt luultavasti Google-tilisi tarjoamista synkronointimahdollisuuksista. Nortonissa ei ole vastaavaa vaihtoehtoa esimerkiksi kirjanmerkkien siirtämiseen tietokoneelta toiselle.

Norton Secure Browser perustuu Chromium-käyttöjärjestelmään, jota hyödyntävät myös Microsoft Edge ja Google Chrome. Siten surffaamiseen uudella selaimella on helppo tottua, sillä se toimii pitkälti samalla tavalla kuin jättiyritysten vaihtoehdotkin.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".