Sähköposteja tiedostoineen ja asiakirjoineen lähetellään edestakaisin koko ajan. Tiedostoissa saattaa olla joskus yksityisiä tietoja itsestä, omasta perheestä, työpaikasta tai vaikkapa kodista. Siksi kannattaakin harkita, pitäisikö ainakin jotkin lähetettävistä tiedoista suojata erikseen – sen varalta, jos tiedosto tai koko sähköpostiviesti sattuukin päätymään vääriin käsiin.

Esimerkiksi vuokrasopimus sisältää sen solmineista osapuolista osoite- ja henkilötietoja, ja jokin yhdistyksen tai taloyhtiön sisäinen asiakirjakin on ehkä parempi suojata ulkopuolisilta katseilta. Sen saa tehtyä helposti Etunurkan uudella ohjelmalla Secure-PDF. Ohjelmalla saa suojattua pdf-asiakirjat helposti lisäämällä niihin salasanakyselyn. Tällöin vain oikean salasanan tietävät pääsevät käsiksi asiakirjan sisältöön.

Tiedostoa käyttävä ei tarvitse sen avaamiseen salasanalla mitään erillistä ohjelmaa. Asiakirja avataan tavalliseen tapaan, mutta käyttäjän täytyy kirjoittaa salasana ennen kuin sisältö paljastuu.

Tässä yhteydessä täytyy ottaa huomioon, että kun pdf-asiakirja suojataan salasanalla, niin salaustapa on varsin perusteellinen. Niinpä tiedostoon on oikeastaan mahdoton päästä käsiksi ilman oikeaa salasanaa.

Älä siis hävitä tai hukkaa salasanaa, sillä sen jälkeen pdf-tiedoston sisältöön ei pääse enää käsiksi millään ilveellä.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".