Digitaalinen elämä on viime vuosina siirtynyt suurelta osin tietokoneelta puhelimelle, ja huijarit, varkaat ja kiristäjät ovat seuranneet perässä. Älypuhelin on heille helppo maali, sillä useimmat käyttävät sitä myös asiointiin verkkopankissa ja verkko-ostosten tekemiseen. Tässä numerossa testaamme tietoturvasovelluksia, jotka suojaavat puhelinta sille asennettujen sovellusten mahdollisesti sisältämiltä viruksilta.

Tämän perustehtävän lisäksi niissä on älykkäitä ominaisuuksia, jotka suojaavat haitallisilta verkkosivustoilta ja identiteettivarkauksilta eli tapauksilta, joissa huijarit esiintyvät verkossa valehenkilöllisyyden suojassa ja käyttävät verkkopalveluissa jonkun viattoman tiliä. Puhelimeen kannattaa ehdottomasti asentaa tehokas tietoturvasovellus. Silti myös käyttäjän oma toiminta vaikuttaa siihen, pääseekö puhelimeen viruksia. Android-puhelimiin voi ladata ja asentaa sovelluksia melko helposti lähes miltä tahansa verkkosivulta, mutta sovelluksia ei koskaan kannattaisi ladata muualta kuin Google Play Kaupasta.

Senkään tietoturva ei ole sataprosenttinen, mutta ainakin Google skannaa kaupassa olevat sovellukset ja poistaa niitä valikoimasta, mikäli huijauksia havaitaan. Puhelimen tietoturvan kannalta käyttöjärjestelmä on tärkeä pitää aina päivitettynä. Kun puhelimen valmistaja ilmoittaa, että uusi päivitys on saatavilla, suosittelemme asentamaan sen välittömästi. Päivitykset sisältävät tietoturvakorjauksia, jotka estävät hakkereita hyödyntämästä käyttöjärjestelmän tietoturva-aukkoja.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".