35 vuotta sitten maailman ensimmäinen tietokonevirus, Brain, pääsi vapaaksi, ja tietokoneeseen kohdistuvat uhat ovat lisääntyneet sen jälkeen vuosittain.

John McAfee perusti maailman ensimmäisen virustorjuntayrityksen vuonna 1987, eli vuosi sen jälkeen, kun Brain levisi tietokoneelta toiselle levykkeiden kautta. Nykyään tietoturva on miljardien arvoista liiketoimintaa.

Testissä mukana olevat kuusi ohjelmaa eivät pelkästään suojaa tietokonetta viruksilta. Ne valvovat monia muitakin tietokoneuhkia ja suojaavat esimerkiksi yksityisyyttäsi. Enää ei riitä, että tarkistat tietokoneesi virusten varalta silloin tällöin, jotta voit tuntea olosi täysin suojatuksi. Kaikki kuusi ohjelmaa ovat parhaiden tietoturvapakettien joukossa.

Tietokoneeseen kohdistuvien hyökkäysten estämisen osalta niiden tehokkuudessa on vain hyvin pieniä eroja. Siksi testasimme pakettien muita osia tarkemmin. Keskityimme erityisesti niiden helppokäyttöisyyteen. Joissakin tietoturvapaketeissa on käytetty epäselvää kieltä, jolloin käyttäjän on vaikea tehdä valintoja.

Virustentorjuntaohjelma on luultavasti kysynyt sinulta, mitä tietylle, mahdollisesti haitalliselle tiedostolle pitäisi tehdä, ilman että ohjelma on antanut sinulle riittävästi tietoa päätöksen tekemiseksi. Sellaista tilannetta ei mielestämme saisi tulla. Huomaa erot siinä, kuinka monella laitteella paketteja voidaan käyttää. Jos haluat suojata useampia tietokoneita ja puhelimia, voit ostaa lisälisenssejä. Jos et ole varma, sopiiko tietoturvaohjelma sinulle, testaa sitä ennen ostamista. Useimmat tietoturvaohjelmat tarjoavat nimittäin ilmaisen kokeilujakson.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".