Jos et ole vielä tehnyt niin, langaton verkko on nyt aika päivittää Wi-Fi 6 -yhteyteen.

Se on merkittävä parannus aikaisempiin verkkostandardeihin verrattuna, eikä uusien ja nopeiden Wi-Fi 6 -reitittimien hankkiminen ostamalla ole enää erityisen kallista. Kun ensimmäiset Wi-Fi 6 -reitittimet tulivat markkinoille, niiden hinnat olivat satoja euroja. Kolme testaamistamme reitittimistä on nyt myynnissä enää murto-osalla niistä hinnoista.

Reitittimet kattavat useimpien kotiverkkoa koskevat tarpeet ja tiedonsiirtonopeus on suuri niin kaapeliyhteydellä kuin langattomasti. Kaksi vuotta sitten langattoman verkon standardit saivat uudet, selkeämmät nimet, ja uudistus oli tosiaan tarpeellinen. Sen sijaan, että joutuisit erottamaan toisistaan kryptiset verkkonimet, kuten IEEE 802.11n-2009, IEEE 802.11ac ja IEEE 802.11ax, sinun täytyy vain muistaa, että Wi-Fi:n jälkeen tulevan luvun on hyvä olla mahdollisimman suuri ja Wi-Fi 6 on standardeista uusin.

Wi-Fi 6 voi olla jo kodissasi, vaikka reititin käyttääkin vanhaa standardia. Jos olet ostanut parin viime vuoden aikana uuden puhelimen, tabletin, tietokoneen tai älytelevision, on todennäköistä, että niissä on käytössä Wi-Fi 6. Wi-Fi 6 -laitteet eivät kuitenkaan hyödy standardin paremmasta nopeudesta, jos reititin ei toimi samalla nopeudella. Wi-Fi 6 -reitittimet pystyvät lisäksi käsittelemään useita samanaikaisia yhteyksiä. Nykyään se voi olla tarpeen, sillä yhä useammat kodin laitteet tarvitsevat verkkoa toimiakseen optimaalisesti – tai ylipäätään toimiakseen.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".