Wi-Fi 6 on yhtä kuin nettiviestinnän uusin sukupolvi kotiversiona. Se tuo mukanaan suuret lupaukset entistä hurjemmista tiedonsiirtonopeuksista, useampien laitteiden käyttämisestä yhtaikaa ja samalla virrankulutuksen vähenemisestä. Kuulostaako tämä liiankin hyvältä?

Kääntöpuolena on se, että Wi-Fi 6 -standardi vaatii kokonaan uusia laitteita. Hyvin toimivan tietokoneen vaihtamista uuteen vain netin nopeuden takia voi olla hankala perustella – edes itselle.

Koko tietokoneen vaihtamisen voi onneksi välttää, kun siihen asennetaan uusi verkkokortti. Jo nyt voi hankkia Intelin Wi-Fi 6 -verkkokortin, jonka voi asentaa sekä kannettavaan että pöytäkoneeseen. Tässä artikkelissa selitetään tarkasti, kuinka täytyy menetellä, kun vanhaan tietokoneeseen halutaan vaihtaa kokonaan uusi verkkokortti.

Tässä kohtaa täytyy tietää, ettei toimenpide ole kaikissa koneissa yhtä helppo. Ensinnäkin verkkokorttiin täytyisi päästä käsiksi koneen kotelon sisällä, ja joskus se on tehty lähestulkoon mahdottomaksi, sillä kotelo on saatettu liimata kokoon tai koota muuten umpinaiseksi.

Sitten täytyy tarkistaa, voiko tietokoneen nykyisen verkkokortin päivittää Intelin uuteen Wi-Fi 6 -verkkokorttiin. Sekin selviää tämän jutun vaiheittaisista ohjeista, ja neuvomme toki myös uuden verkkokortin ostamisessa.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".