Useimmat kiristysohjelmatyypit nimeävät asiakirjasi ja kuvat uudelleen, kun tiedostot on salattu, ja voit käyttää tiedostojen tiedostonimiä tyypin tunnistamiseen. On kuitenkin myös joitakin tyyppejä, jotka säilyttävät tiedoston alkuperäisen sukunimen ja ne voidaan sen sijaan tunnistaa viestistä, jonka se jättää kiintolevylle. Jos olet epävarma, voit kokeilla useita 86 työkalusta.

Artikkelissa, jonka voit ladata täältä, näet kaavion siitä, mitkä tiedostonimet vastaavat mitä 86 työkalusta.

Jos jokin 86 lunnasohjelmatyypistä osuu sinuun, saatat olla onnekas avataksesi tiedostosi uudelleen maksamatta rikollisille penniäkään. Joissakin tapauksissa sinun on valittava työkalusta sekä terveet että tartunnan saaneet tiedostot niiden lukituksen avaamiseksi, mutta useimmissa tapauksissa riittää, kun valitset vain kansion, joka sisältää salatut tiedostot.

Kun napsautat Lataa 86 työkalua, lataat zip-tiedoston, joka sisältää kaikki työkalut. Pura tiedosto ja käynnistä sinulle sopiva työkalu.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".