Tietokone voidaan korvata, jos se katoaa, mutta sen sisällön hallinnan menettäminen onkin pahempaa. Tallennamme tietokoneillemme valokuvia, viestejä, sopimuksia, pankkitietoja ja monia muita yksityisiä tiedostoja, mutta vaikka olisit suojannut tietokoneesi vahvalla salasanalla ja virustorjuntaohjelmalla, tiedostosi eivät välttämättä ole turvassa.

Ensinnäkin taitavan hakkerin ei ole vaikeaa murtautua Windowsin suojauksen läpi, ja saatat myös epäonneksesi joutua esimerkiksi kiristyshaittaohjelman uhriksi, jolloin tiedostosi joutuvat panttivangiksi. Yleensä huijarit varastavat tai lukitsevat tiedostosi, kuten perhekuvia sisältävän kansion, ja vaativat lunnaita, jos haluat ne takaisin. Tuntemattomat voivat myös saada käsiinsä tiedostoja, jotka sisältävät tärkeitä tietoja, kuten maksutietoja, mikä voi tulla sinulle kalliiksi.

Toiseksi kaikki tietokoneen käyttäjät voivat nähdä tiedostosi, ja jos niiden joukossa on yksityisiä tietoja, et ehkä halua, että muut samaa tietokonetta käyttävät pääsevät niihin käsiksi. Joka tapauksessa ajatus, että ulkopuoliset henkilöt voivat tarkastella asiakirjojasi, on epämiellyttävä. Kun säilytät luottamuksellisia tiedostoja todella turvallisessa paikassa tietokoneella, voit olla rauhallisin mielin. Siihen on saatavilla täysin uusi Steganos Safe 21 -salausohjelma, joka löytyy Etunurkasta.

Steganos Safe 21 on saksalaisen turvallisuusyritys Steganosin kehittämä ohjelma. Yritys on toiminut ammattimaisesti tietosuojan parissa vuodesta 1996 lähtien, ja tämä näkyy vahvasti ohjelmassa. Steganos Safe 21 -ohjelma on digitaalinen kassa kaappi, jota voit käyttää suojaamaan kaikkea perhevalokuvista tiliotteisiin. Suojaus ei rajoitu pelkästään pieniin tiedostoihin. Voit lisätä jopa 2 Tt dataa kassakaappiin, joka erityisen vahvan salauksen avulla varmistaa, että ulkopuoliset eivät pääse käsiksi tiedostoihisi.

Laita tiedostosi kassakaappiin

Kun suojaat tiedostot Steganos Safe 21:llä, luot digitaalisen kassakaapin, jossa voit säilyttää tiedostojasi. Kassakaappi on itse asiassa niin sanottu virtuaalinen asema tietokoneella, mutta käytännössä se näkyy Resurssienhallinnassa tavallisena asemana samalla tavoin kuin USB-muistitikku tai ulkoinen kiintolevy.

Erona on se, että kun suljet kassakaapin uudelleen ja lukitset sen salasanalla, asema katoaa näkyvistä Resurssienhallinnassa, eikä sitä voi käyttää tietokoneella salauksen ansiosta. Vasta, kun avaat kassakaapin lukituksen salasanallasi, suojatut tiedostot sisältävä asema tulee näkyviin ja avautuu. Salaus on monimutkainen, mutta ohjelmaa on hyvin helppo käyttää. Steganos Safe 21:ssä voit luoda kassakaapin yksityisten tiedostojesi suojaamiseksi muutamassa minuutissa. Voit itse päättää, kuinka monta tiedostoa haluat piilottaa, mutta kassakaappiin mahtuu enintään 2 Tt.

Voit kuitenkin tarvittaessa luoda lisää kassakaappeja. Kaikille muille ohjelma maksaa 35 euroa, mutta KotiMikron lukijana voit ladata sen ilmaiseksi Etunurkasta. Lataa ja asenna ohjelma ja rekisteröidy viimeistään 1. maaliskuuta 2022. Sen jälkeen voit käyttää Steganos Safe 21 -ohjelmaa veloituksetta vuoden ajan, eikä sinun tarvitse enää huolehtia arkaluontoisten tiedostojen menettämisestä. Vuoden kuluttua et voi enää lisätä kassakaappeihisi uusia tiedostoja, mutta voit edelleen tarkastella ja käyttää kassakaappiin jo tallennettuja tiedostoja.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".