Salaus edustaa edistyksellistä tekniikkaa, jossa valtavia alkulukuja kerrotaan keskenään nerokkaassa järjestelmässä. Tuloksena on salasanoja, joita ei voi murtaa. Jopa tiedustelupalvelut voivat lähettää tiedostoja esimerkiksi muille tietokoneille ja yhteistyökumppaneille pelkäämättä, että salaisuudet katoavat matkan varrella.

Vaikka muut pääsisivät käsiksi tiedostoihin, he eivät pysty lukemaan niitä ilman salasanaa. Nykyaikaiset salaukset ovat niin tehokkaita, että supertietokoneiltakin menee niiden murtamiseen vuosikausia. Vaikka salaus onkin pinnan alla erittäin monimutkaista, sen käyttäminen on yksinkertaista. Sen todistaa MyText-ohjelma, jonka voi ladata Etunurkasta. Ensivaikutelma ohjelmasta vastaa Windowsin Muistio-ohjelmaa.

Käyttöliittymä on erittäin yksinkertainen ja muistuttaa Microsoftin klassikkoa. Fontin ja fontin koon muuttaminen onnistuu, mutta paljon muita muokkauksia ohjelmassa ei sitten pystykään tekemään. MyTextiä ei todellakaan valita sovelluksen houkuttelevan designin vuoksi. MyTextissä kirjoitetaan ja tallennetaan tekstiä. Sen jälkeen asiakirjalle annetaan salasana. Salauksen voi purkaa ja sisällön lukea vain tällä salasanalla.

Tietokoneen äärestä voi siis poistua pelkäämättä, että joku kulkee koneen ohi ja lukee tekstiä. MyText tuottaa täydellisesti salatun asiakirjan muutamalla napsautuksella.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".