Epäonnistuminen on inhimillistä, ja tietokonetta käytettäessä virheiden välttäminen täysin on vaikeaa.

Tietokone saattaa käynnistyä virheellisesti, tai se voidaan yhdistää väärään Wi-Fi-verkkoon. Jotkut virheet ovat toisia vakavampia, ja vaikka asiakirjojen menettäminen virheen takia on ikävää, olisi paljon pahempaa päästää hakkeri tietokoneelle.

Onneksi virheistä yleensä opitaan. Meistä tulee viisaampia ja kokeneempia tehdessämme virheitä, mutta tietysti vain, jos huomaamme tekevämme niitä.

Tiesitkö esimerkiksi, että työpöydälle ei pitäisi tallentaa useita tiedostoja? Tai, että saatatkin käyttää väärää USB-liitäntää? Monet tietokoneen käyttötottumukset voivat olla virheellisiä. Jotkut niistä voivat jopa vahingoittaa tietokonetta. Huomaamatta jääviä virheitä voivat esimerkiksi olla tietokoneen kiintolevyn kuluttaminen käyttämällä sitä virheellisesti, haittaohjelmien asentaminen sekä tärkeiden ja yksityisten tietojen paljastaminen.

Kuvien laatu voi heikentyä helposti, tietokone voi hidastua tai se voi altistua verkkorikollisille. Kyseessä voi olla myös jonkin Windows-työkalun käyttäminen väärin tai se, että muutoin hyödyllistä toimintoa ei käytetä lainkaan. Virheitä voi tapahtua myös aivan perusasioissa, kuten jos unohdat tallentaa työn tai varmuuskopioida tärkeät tiedostot. Tietokoneen käytössä tehdään paljon virheitä, myös täällä KotiMikro-lehden toimituksessa.

Siksi esittelemme tässä artikkelissa suuren määrän sekä vakavia että ärsyttäviä virheitä, joita saatat tehdä aivan huomaamattasi.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".